Nyitva tart a Balaton ősszel is! Wellness és gasztronómia Siófokon

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Nyitva tart a Balaton ősszel is! Wellness és gasztronómia Siófokon

Szeptemberben a turisták hada hazautazik a Balatontól, megszűnik a nyári forgatag, de ettől még nem zár be a Balaton! Sokan vannak, akik éppen ezt az időszakot kedvelik a legjobban utazáshoz, pihenéshez vagy aktív kikapcsolódáshoz. (x)

Siófokon és környékén továbbra is számtalan élmény várja a vendégeket a napozás és fürdőzés örömein túl, amelyek felfedezésére érdemes több napot fordítani.

A legizgalmasabb látnivalók közé tartozik a Siófoktól jó órányi hajóúttal elérhető Tihany az Apátsággal és az erdő mélyén rejtőzködő barátlakásokkal. A remetebarlangokat feltehetően bazilita szerzetesek alakították ki maguknak a tihanyi félszigeten. Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki a Babamúzeumot sem, amelyben népviseletbe öltöztetett porcelánfejű babákat, aprólékos gondossággal felszerelt babaszobákat, konyhákat, egyedi eszközöket, játékokat láthatunk.

Aki biciklizni vágyik, annak irány Zamárdi! A Kiserdő lankái között található a Szamárkő. Az erősen lekopott, hullámos felszínű sziklán egy vályúszerű mélyedés és ennek végén „tűzgödör” látható. A legenda szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton. A Szamárkőtől kellemes sétával, a pincesoron nézelődve lehet feljutni a Kőhegy tetejére (219,8 m), ahol csodálatos panoráma tárul a kirándulók elé. Lent csillog a Balaton, kitárva minden szépségét, és el lehet látni Balatonkenesétől Tihanyon át a Badacsony bazalt-koporsójáig. Ősszel a gyönyörű színekbe borult fák és táj különösen lenyűgözővé teszi a térséget.

Az ősz a szüreti mulatságok ideje, hűsítő borospincékben koronázhatjuk meg balatoni pihenésünk élményeit. Szinte minden településen megjelennek kézműves és gasztronómiai sátrak, és színes programokkal szórakoztatják az idelátogatókat. Szeptember 23-24-én kerül sor a 2. Balatoni Hajós Napokra, október 6-8. között zajlik Siófokon a Halfesztivál, míg október 24-29. között a kultúráé lesz a főszerep a X. Kálmán Imre Emléknapokon.

Akik az aktív pihenés mellett különleges, kényeztető wellnessre és ínycsiklandó gasztronómiai élményekre is vágynak, azoknak mindenképpen érdemes az 57 szobás, családias Residence Balaton****superior Hotelt kipróbálniuk.

A szálloda ajánlatai közül mindenki megkeresheti a számára legkedvezőbbet. Itt található a Balaton mini ínyenc birodalma, ahol minden hónapra jut egy-egy új ételkülönlegesség. A családi tulajdonban lévő szálloda étlapjáról természetesen a magyaros ételkülönlegességek sem hiányoznak. Aki kellemesen elfárad az izgalmas kirándulások után, annak a Hotel Residence Balaton****superior gyógyító energiái újból feltöltik testét és lelkét, hogy másnap felfrissülve újabb felfedezéseket tehessen a környéken.

A szálloda már számos értékes-rangos szakmai díjat bezsebelt. A legfrissebb ezek közül a Tripadvisor utazási értékelő weboldal által összeállított Travellers' Choice Díj, amit 2015 után 2016-ben is elnyert, de a Magyar Turizmus Minőségi díját is megkapta. Az elismerések szinte mindegyike kiemeli a szálloda gasztronómiai kínálatát, a bőséges és ízletes választékot. 

Residence-re fel! Foglaljatok most! Az év ezen időszakában több csomagajánlat közül is válogathattok, az őszi hétköznapi ajánlatoktól, az ünnepi csomagokon át különféle wellness csomagokig. 

CSUPA WELLNESS – VÉGTELEN NYUGALOM – TENGERNYI BALATON
Hotel Residence Balaton****superior
8600 Siófok  Erkel Ferenc utca 49.

Galéria / Residence Balaton****superior Hotel
Residence Balaton****superior Hotel Megnézem
a galériát!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba