Nyaralj itthon, mintha külföldön lennél – 5 elképesztő magyar helyszín

Írta: ,

Idén kimarad a külföldi nyaralás, ezért inkább belföldi vakációt tervezel? Ha szeretnél ellátogatni egy-két olyan helyre, amiről első ránézésre nem is gondolnád, hogy Magyarországon található, az alábbi listát feltétlenül el kell olvasnod! Ezeken a csodálatos helyszíneken ugyanis garantáltan egy mesevilágban érezheted magad.

Miskolci sóbarlang Kép forrása: sobarlang.com

1/5 Miskolci sóbarlang

Jártál már valaha az ország egyik legkülönlegesebb sóbarlangjában?

Már a belépés pillanatában úgy érezheted, egy teljesen új világba csöppentél, a kristályok és cseppkövek különös kombinációjához hasonlót ugyanis még biztosan nem láttál. A kellemes hangulatról a színes lámpák gondoskodnak, a székekben pedig te is megpihenhetsz, hogy a gyógyító erejű só minél hatékonyabban kifejtse pozitív hatását.

Ráadásul a városban nem csak ez az egy látnivaló vár rád; ha ezt választod úti célnak, a Barlangfürdőt és a Hámori-tavat is meg kell látogatnod!

Megyer-hegyi tengerszem Kép forrása: origo.hu

2/5 Megyer-hegyi tengerszem

A Zempléni-hegységben bújik meg az egyik legszebb tengerszem, amit valaha is láttunk! A Megyer-hegynél elterülő vidéket emberek alkották ilyen formára, de a végeredmény olyan lélegzetelállító lett, hogy már évtizedekkel ezelőtt természetvédelmi területté nyilvánították.

A tavat (ami egykor bányaudvarként funkcionált) mára 70 méteres sziklák ölelik körül, a túraösvényeket követve pedig felejthetetlen kilátás tárul a tengerszem rejtett pontjaira is.

A túrázás szerelmeseinek szinte kötelező úti cél!

Rezi dínópark Kép forrása: idelennidegen.blogspot.hu

3/5 Rezi dínópark

Mit szólnál egy olyan kiránduláshoz, amivel több millió évet utazhatsz vissza az időben, a gyerekek imádni fogják, és még csak nem is kell messzire menni hozzá?

Ha kedvet kaptál egy ilyen programhoz, látogassatok el a Zala megyei Rezibe; itt ugyanis egy 23 ezer négyzetméteres dínópark vár rátok!

A helyszínt bebarangolva megnézhetitek az életnagyságú, mozgó dinoszauruszukat, a gyerekek pedig kipróbálhatják, milyen felülni egy dínó hátára, vagy átjutni egy izgalmas kalandpályán.

Western falu Kép forrása: tordasielmenyfalu.hu

4/5 Western falu

Mindig is imádtad az amerikai westernfilmeket? Most egy kis időre te is kipróbálhatod, milyen érzés lehetett azokban a régies kisvárosokban élni; Tordason ugyanis megtekinthetsz egy élethű Western falvat!

Tegyél egy sétát a rusztikus házak között, próbáld ki a céllövöldét, vagy nézd végig a kaszkadőr show-t – rengeteg program közül válogathatsz, így biztosan átjár a western életérzés.

Ráadásul még múzeummal, élethű börtönnel és sheriff irodával, valamint lézerharc labirintussal is várnak a szervezők.

Julianus kilátó, Börzsöny Kép forrása: kirandulastervezo.hu

5/5 Julianus kilátó, Börzsöny

Ha a magaslatokat kedveled inkább, és egy túravidéket választanál, látogass el a Börzsönybe!

Nagymaros területén, a hegység legmagasabb csúcsán található ugyanis a Julianus-kilátó, aminek különlegessége, hogy a Dunakanyar szinte teljesen beláthatóvá válik róla.

Az elképesztő kilátás biztosan kárpótolni fog a kissé fárasztó túra miatt, ha pedig maradt még erőd a kirándulásra, a Templom-völgynél található erdőt feltétlenül meg kell látogatnod!