Nyaralj itthon, mintha külföldön lennél – 5 elképesztő magyar helyszín

Kerekes Vivien
Írta: ,

Idén kimarad a külföldi nyaralás, ezért inkább belföldi vakációt tervezel? Ha szeretnél ellátogatni egy-két olyan helyre, amiről első ránézésre nem is gondolnád, hogy Magyarországon található, az alábbi listát feltétlenül el kell olvasnod! Ezeken a csodálatos helyszíneken ugyanis garantáltan egy mesevilágban érezheted magad.

Miskolci sóbarlang Kép forrása: sobarlang.com

Jártál már valaha az ország egyik legkülönlegesebb sóbarlangjában?

Már a belépés pillanatában úgy érezheted, egy teljesen új világba csöppentél, a kristályok és cseppkövek különös kombinációjához hasonlót ugyanis még biztosan nem láttál. A kellemes hangulatról a színes lámpák gondoskodnak, a székekben pedig te is megpihenhetsz, hogy a gyógyító erejű só minél hatékonyabban kifejtse pozitív hatását.

Ráadásul a városban nem csak ez az egy látnivaló vár rád; ha ezt választod úti célnak, a Barlangfürdőt és a Hámori-tavat is meg kell látogatnod!

Megyer-hegyi tengerszem Kép forrása: origo.hu

A Zempléni-hegységben bújik meg az egyik legszebb tengerszem, amit valaha is láttunk! A Megyer-hegynél elterülő vidéket emberek alkották ilyen formára, de a végeredmény olyan lélegzetelállító lett, hogy már évtizedekkel ezelőtt természetvédelmi területté nyilvánították.

A tavat (ami egykor bányaudvarként funkcionált) mára 70 méteres sziklák ölelik körül, a túraösvényeket követve pedig felejthetetlen kilátás tárul a tengerszem rejtett pontjaira is.

A túrázás szerelmeseinek szinte kötelező úti cél!