Túrára fel! – Nemzeti Parkjaink legcsodálatosabb látnivalói

Kerekes Vivien
Írta: ,
Túrára fel! – Nemzeti Parkjaink legcsodálatosabb látnivalói

Kép forrása: tripomatic.com

Igaz, hogy Magyarországnak nincs homokos tengerpartja, sem titokzatos esőerdeje, de ettől függetlenül rengeteg különleges helyszínt járhatsz be egy kirándulás alkalmával. Azt valószínűleg te is tudtad, hogy 10 meseszép Nemzeti Parkunk is van, de azt vajon tudod, milyen elképesztő látnivalókkal találkozhatsz itt? Ezúttal összegyűjtöttük, miket érdemes végignézned, ha a következő kirándulást egy igazán lélegzetelállító helyre tervezed!

Aggteleki Nemzeti Park Kép forrása: anp.hu

Gondoltad volna, hogy az Aggteleki Nemzeti Parkban több mint 200 barlang rejtőzik?

Az egyik legnépszerűbb a Baradla-barlang hihetetlen látványvilágával, ahol 1 órás sétákat is szerveznek, de ha szívesen veted bele magad a kalandokba, akár a 6-7 órás túrát is kipróbálhatod.

Sőt, időnként még koncerteket is szerveznek itt, ugyanis remek az akusztikája.

Itt található továbbá az ország legfontosabb középkori épületemléke, a Háromhegyi Pálos templom és kolostor romja, ami azoknak is biztosan elnyeri a tetszését, akik nem kifejezetten rajonganak a történelmi épületekért.

A táj ugyanis olyannyira lélegzetelállító ezen a vidéken, hogy a látogatók még azt is könnyen elfelejthetik, hogy éppen Magyarországon vannak.

Az ország legnagyobb tava már önmagában is tökéletes helyszín egy romantikus hétvégéhez – hát még a Balaton-felvidéki Nemzeti Park!

A Tihanyi-félszigeten régi vulkánok nyomaira bukkanhatsz, de úgynevezett gejzírkúpok is díszítik a látóhatárt.

Mégis, sokaknak a Tapolcai-medence és Badacsony tartozik a legnagyobb kedvencek közé, itt ugyanis a természet hosszas munkájának köszönhetően tanúhegyek, kőomlások és valódi kőtengerek találhatók.

A Hévízi-tó forrása naponta 80 millió liter vizet ad, amely olyannyira meleg, hogy még a téli hidegben is bőven átlépi a 26 fokot.

Ha pedig további érdekességekre vágysz, vagy hosszabb kirándulást tervezel, feltétlenül írd fel a listádra a Kis-Balatont (amely a Nemzetközi jelentőségű vadvizek táborát erősíti) és a Cuha-völgyet, amely a Bakony szívében rejtőzik, és az év minden szakaszában csodás látványt nyújt!