Nemzeti Parkjaink 10 csodálatos látnivalói – Túrára fel

Kerekes Vivien
Írta: ,
Nemzeti Parkjaink 10 csodálatos látnivalói – Túrára fel

Kép forrása: tripomatic.com

Igaz, hogy Magyarországnak nincs homokos tengerpartja, sem titokzatos esőerdeje, de ettől függetlenül rengeteg különleges helyszínt járhatsz be egy kirándulás alkalmával. Azt valószínűleg te is tudtad, hogy 10 meseszép Nemzeti Parkunk is van, de azt vajon tudod, milyen elképesztő látnivalókkal találkozhatsz itt? Ezúttal összegyűjtöttük, miket érdemes végignézned, ha a következő kirándulást egy igazán lélegzetelállító helyre tervezed!

Az ország legnagyobb tava már önmagában is tökéletes helyszín egy romantikus hétvégéhez – hát még a Balaton-felvidéki Nemzeti Park!

A Tihanyi-félszigeten régi vulkánok nyomaira bukkanhatsz, de úgynevezett gejzírkúpok is díszítik a látóhatárt.

Mégis, sokaknak a Tapolcai-medence és Badacsony tartozik a legnagyobb kedvencek közé, itt ugyanis a természet hosszas munkájának köszönhetően tanúhegyek, kőomlások és valódi kőtengerek találhatók.

A Hévízi-tó forrása naponta 80 millió liter vizet ad, amely olyannyira meleg, hogy még a téli hidegben is bőven átlépi a 26 fokot.

Ha pedig további érdekességekre vágysz, vagy hosszabb kirándulást tervezel, feltétlenül írd fel a listádra a Kis-Balatont (amely a Nemzetközi jelentőségű vadvizek táborát erősíti) és a Cuha-völgyet, amely a Bakony szívében rejtőzik, és az év minden szakaszában csodás látványt nyújt!

Őrségi Nemzeti Park Kép forrása: flickr, bcsak

Az Őrségi Nemzeti Park környékét tartják Magyarország egyetlen olyan vidékének, amelyet már a honfoglalás óta folyamatosan laktak az emberek.

Nevét egyébként onnan kapta, hogy a kapuk védelmére úgynevezett őrállókat építettek a magyarok, hogy megóvják a ligetekkel és erdőkkel megtűzdelt vidéket a betolakodóktól.

Egy időben összevonták a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal, de 2008 óta ismét önállóan látogatható.

Legcsodálatosabb folyója a Rába, de ezen kívül is körülbelül 200 forrás, 15 patak és számtalan kristálytiszta forrás rejtőzik itt – úgyhogy garantáltan meseszép látványban van része annak, aki kilátogat a parkba.

A területnek kábé 63%-át erdők borítják, ahol a jégkorszak néhány emlékét is megfigyelheted, a lakók pedig már a legelső percektől kezdve mély harmóniában élnek a természettel, így szívesen osztják meg élményeiket a kíváncsi lelkekkel.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!