Meseszerű helyek Magyarországon, ahol elbújhatsz a világ elől

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Meseszerű helyek Magyarországon, ahol elbújhatsz a világ elől

Kép forrása: szalajkafogado.hu

Eleged van már a városból és hogy folyton hallod az autók, villamos, mentők zaját? Végre kicsit elbújnál a világ elől? Ha pontosan így érzel, akkor ne habozz, itt az ideje, hogy kikapcsold a telefonod és útra kelj. Olyan mesébe illő pihenőhelyeket gyűjtöttünk össze, ahol garantáltan kiszellőztetheted a fejed. És ha ez nem lenne elég, mindezt Magyarországon, hiszen kis hazánk is rejteget még csodaszép tájakat.

Szilvásvárad - Szalajka völgy Kép forrása: szalajkafogado.hu

Heves megye északi részén található, a Bükk oldalában. Egertől 30 kilométerre, Budapesttől pedig 160 kilométerre van ez a csodaszép kis pihenőhely.

Aki madárcsicsergésre, friss levegőre és vízcsobogás hangjára éhes, ide kell ellátogatnia. A völgy eredetileg a Pallavicini család tulajdonában volt, és nem lehetett látogatni, később viszont a gróf megnyitotta a pihenni vágyók előtt is. Ha az ide látogató elfáradna a sétában, a túra további részét az 1908-ban épült erdei vasúttal is megteheti.

Az út végén az Istállós-kői-barlang nyílik meg a turisták előtt, ahol körülbelül 44 000 évvel ezelőtti leleteket találtak. És ha mindez nem lenne elég, sétánkat csörgedező patakok, fátyol vízesés és a Szikla forrás is kíséri.

 

Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdő Kép forrása: termalonline.hu

Családosoknak és a fürdőzés szerelmeseinek kitűnő kirándulóhely Sóstó. Gyermekeknek az Élményfürdő mellett a 31 hektáros, tölgyerdő mélyén elterülő Állatpark jelenthet felejthetetlen élményt.

A sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él itt. Bár az állatkert látogatására rá kell szánni egy egész napot, még rengeteg más élmény várja az idelátogatókat.

Jó hír azoknak, akik nem bírnak meglenni víz nélkül, hogy több fürdőhelyet is kipróbálhatnak. A fürdőház, az élményfürdő, a strand és a tó-strand is igazi kikapcsolódás a megfáradt szívnek, hiszen Sóstó termálvizéről is híres. Ez a gyógyvíz kiválóan alkalmas gerincbetegségek, reumatikus, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére is.

Fürdőzés után pedig meglátogathatjuk a Múzeumfalut, vagy sétálhatunk egyet a sóstói erőben is. Nyáron, amikor nyugovóra tér a forró nap, a kultúráé a főszerep. Az éjjeli holdsugárban csodálhatjuk a szabadtéri színházi előadásokat és koncerteket.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!