Arborétumok és virág farmok Magyarországon, amiket mindenképp látnod kell

Horváth Petra
Írta: ,
Arborétumok és virág farmok Magyarországon, amiket mindenképp látnod kell

Kép forrása: balkonada.cafeblog.hu

A jó idő beálltára egyelőre nincs sok esély, legalábbis nem tartósan, így más módszert találtam ki arra, hogy becsempésszem a tavaszt az életembe. Már most tervezni kezdtem, hogy idén milyen virág farmokat és arborétumokat szeretnék meglátogatni, ahol csodás növényekkel és mesés tájakkal ismerkedhetek meg. Egyes helyeken még „Szedd magad” akcióval is várják majd az érdeklődőket, szóval, ha ti is szeretnétek egy kis tavaszt csempészni a mindennapokba – pár hét múlva pedig az otthonotokba is –, jól figyeljetek!

Magyar Provence – márciustól érdemes ellátogatni Kép forrása: facebook.com

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy rengeteg gyönyörű növénynek nyújt ideális környezetet, nem véletlen, hogy levendula és nárcisz farmból is megannyi található kis hazánkban. Egyet azonban mindenképpen kiemelnék, ahol ez a két virág egyszerre található meg, és ahol Szedd magad” kezdeményezés is van, ez pedig a Magyar Provence.

Levendula és nárcisz ezrei várják az érdeklődőket, akár csak egy nagy sétát szeretnénk tenni a gyönyörű birtokon, akár hatalmas csokorral szeretnénk hazaindulni. A két növény virágzásának ideje kicsit eltér egymástól, hiszen a nárcisz már kora tavasztól virágzásnak indul, míg a levendula kora nyári növény, így, ha a két virágot egyszerre szeretnénk elkapni, a májusi-júniusi időszakot érdemes megcélozni.

Jeli Varázskert – májusban Kép forrása: jelivarazskert.hu

Mindig is vágytál egy helyre, ami elvarázsolt, telis-tele mesés növényekkel, lélegzetelállító tájakkal és szebbnél-szebb állatvilággal? Van egy jó hírem!

Itt található Szombathelyen, tehát nem kell érte a világ másik végébe menni. A hatalmas tájon megannyi kiránduló ösvény található, melyek csodás havasszépe virágoknak, óriási mamutfenyőknek és más, elképesztő és gyönyörű növényeknek adnak otthont.

A Jeli Varázskertben található számot pihenő hely és játszótér is, így kiváló családi program lehet egész tavasszal és nyáron! Ha mindez nem lenne elegendő, a kert környezetében megannyi termálfürdő és szálláshely található, így akár hosszabb, több napos kikapcsolódást is szervezhetünk.

Akik valóban imádják a virágokat, a természetet, a növény- és állatvilágot, azoknak kötelező jelleggel ajánlom a Jeli Varázskertet, legalább egy alkalommal életük során.