Arborétumok és virág farmok Magyarországon, amiket látnod kell

Horváth Petra
Írta: ,
Arborétumok és virág farmok Magyarországon, amiket látnod kell

Kép forrása: balkonada.cafeblog.hu

A jó idő beálltára egyelőre nincs sok esély, legalábbis nem tartósan, így más módszert találtam ki arra, hogy becsempésszem a tavaszt az életembe. Már most tervezni kezdtem, hogy idén milyen virág farmokat és arborétumokat szeretnék meglátogatni, ahol csodás növényekkel és mesés tájakkal ismerkedhetek meg. Egyes helyeken még „Szedd magad” akcióval is várják majd az érdeklődőket, szóval, ha ti is szeretnétek egy kis tavaszt csempészni a mindennapokba – pár hét múlva pedig az otthonotokba is –, jól figyeljetek!

Szőregi Rózsaünnep – júniusban Kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Ez ugyan nem egy konkrét hely, hanem egy komplett fesztivál, ami csak pár napig látogatható minden évben, azonban mindenképpen érdemes felírni a bakancslistára. Ha láttatok már színes, vidám és gyönyörű ünnepséget, akkor ez még annál is lélegzetelállítóbb.

Tucatnyi rózsafélével van feldíszítve minden, rózsaszirom szőnyeggel borítottak az utcák, vidám és érdekes felvonulások vannak, és természetesen számtalan látogatható rózsafarm várja az érdeklődőket, ahol sok esetben „Szedd magad” kezdeményezés is található.

Sokan úgy tartják, hogy a rózsa a virágok királya – vagy királynője –, ami nem véletlen, hiszen tényleg káprázatos növény, aminek rengeteg típusa ismert, amik különböző színekben és formákban pompáznak.

Valóban kihagyhatatlan esemény.

Alcsúti Arborétum – februártól Kép forrása: alcsuti-arboretum.hu

A tavasz első hírnökei a hóvirágok, amik szerencsére már februártól virágzásnak indulnak. Önmagukban is gyönyörűek ez a hófehér csodák, amik tényleg a megújulást jelképezik, azt, hogy tiszta lappal indulhatunk újra!

És most képzeljük el ezeket a mesés virágokat végeláthatatlan mennyiségben.

Az Alcsúti Arborétumban februártól megkezdődik a hóvirág „ünnepe”, és az oda látogatók gyönyörködhetnek ebben a csodás eseményben, ameddig a szem ellát!

Ha mindez önmagában nem lenne elegendő indok, hogy Alcsútdoboz felé vegyük az irányt, érdemes megtekinteni az Arborétumról készült képeket, ugyanis a táj is lélegzetelállítóan gyönyörű, tele mesés növényekkel és épületekkel, amik az év nagy részében várják a természet szerelmeseit.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?