Hazánk legkülönlegesebb fürdőhelyei

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hazánk legkülönlegesebb fürdőhelyei

Hazánk legközkedveltebb turistacélpontjai közé tartoznak a természetes, vagy éppen mesterséges, mégis csodás látványtervekkel készült fürdőhelyek. Ezeket előszeretettel látogatják külföldi vendégek, hiszen gyakran európai, sőt, világszinten is egyedi létesítményekről beszélhetünk, így ideje nekünk is közelebbről megismerkednünk velük.

Hévíz Kép forrása: heviz-info.hu
Kezdjük is a sort a világszinten egyedi Hévízzel, ugyanis ez az egyetlen olyan fürdőhely, aminek a teljes gyógyító vizét egy föld alól feltörő forrásbarlang tölti fel. 
 
A gyógyító hatású termálvíz már önmagában megér egy misét, de még tovább emeli a tó népszerűségét, hogy a partot hatalmas fák szegélyezik, és hogy a víztükrön csodás tündérrózsák ringatóznak.
Miskolctapolca
Miskolctapolca Hévíz után talán a második leghíresebb fürdőnk, hiszen Európában egyedülálló, hogy egy barlangból és egy természetes forrásból üdülőközpontot építsenek.
 
A ma is látható eredményért komoly munkálatok folytak, már messze nem csupán a gyógyvíz hatásait lehet élvezni, hiszen a hangulatos barlangfolyósokon keresztülhaladva különféle csobogókban, pezsgőfürdőkben, hideg- és melegvizes medencékben mártózhatunk meg.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján