A legcsodásabb magyar vízesések: melyiket láttad már élőben is?

Scheftsik Tamás
Írta: ,
A legcsodásabb magyar vízesések: melyiket láttad már élőben is?

Noha hazánkban klasszikus értelemben véve csupán három vízesés található (Fátyol-, lillafüredi-, és az Ilona-völgyi vízesés), ennek ellenére van még néhány olyan hely, ahol a patak útja látványos, és különleges megoldásokkal folytatódik.

Mesés zúgok itthon

Az emberek számára különleges élményt jelenthet, amikor a természet erőit a maguk közegében, biztonságosan szemlélhetik meg. Erre az egyik legjobb lehetőség az, amikor a robajló víztömeg halálugrásában gyönyörködhetünk, melynek eredményeképpen a könnyű habok előtt fejet hajt még a szikla is.

Bár Magyarországon klasszikus értelemben véve csupán három vízesés található (Fátyol-, lillafüredi-, és az Ilona-völgyi vízesés), ennek ellenére van még néhány olyan hely, ahol a patak útja látványos, és különleges megoldásokkal folytatódik.

Tehát kössük fel a túracipőket és vágjunk neki a kirándulásoknak, hiszen nem kell feltétlenül külföldre mennünk ahhoz, hogy csodálatos természeti kincseket látogathassunk meg.

Ördögmalom vízesés - Visegrád

Az apátkúti völgyben találkozhatunk ezzel az igazán gyönyörű természeti képződménnyel. A szilafalon széles sávban bukik alá az Apátkúti-patak vize, aminek látványa kedvelt kirándulóhellyé teszi a környéket.

Ha Visegrádon túrázunk, akkor a fellegvár mellett mindenképpen érdemes felkeresni az Ördögmalom vízesést is.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra