5 magyar kilátó, ahová érdemes felsétálni – Lenyűgöző látványban lehet részed

Zabolai Margit
Írta: ,
5 magyar kilátó, ahová érdemes felsétálni – Lenyűgöző látványban lehet részed

Kép forrása: hir6.hu

Itt a tavasz, itt a hétvégi kirándulások ideje is. Ha egy magaslatról szemlélnéd meg az évszakváltást, vagy csak kiemelkednél egy kicsit a szmogszintből, akkor irány valamelyik pazar panorámát nyújtó kilátó – idehaza van belőlük néhány.

Várhelyi kilátó, Sopron Kép forrása: sopronikirandulas.hu

Sopron környékén van mit megnézni, így értelemszerűen kilátóból is akad néhány, de mind közül a mi személyes kedvencünk a közeli Várhely földvárához tartozó, ami fa kupolásával szépen illeszkedik az erdő képébe.

Egykoron Közép-Európa legnagyobb vasnyerőhelye állt itt, a hozzá tartozó erőd pedig a környékbelieknek is menedéket jelentett veszély esetén.

A kilátóból láthatod Sopront, a Bécsi-dombot, a Mosoni-síkságot, a Rozália-hegységet és a Kis-Kárpátok vonulatát is.

Kisfaludy Sándor kilátó, Badacsony Kép forrása: panoramio.com

Az egykori Kisfaludy Sándor kilátót néhány évvel ezelőtt lebontották, helyére egy újabb kilátó épült, és bár ezt sokáig nem adták át mindenféle pénzügyi hercehurca miatt, most már a látogatók előtt is nyitva áll a terep, ráadásul a beruházás keretében az ide vezető turistaútvonalakat is megújították, így még egyszerűbb felkaplatni az egyébként sem megerőltető pályán.

A 438 méteres Badacsonyon álló 18 méteres kilátóról látni az összes tanúhegyet, a Rózsakőt, és a Balaton déli partját is.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)