5 magyar kilátó, ahová érdemes felsétálni – Lenyűgöző látványban lesz részed

Zabolai Margit
Írta: ,
5 magyar kilátó, ahová érdemes felsétálni – Lenyűgöző látványban lesz részed

Kép forrása: hir6.hu

Itt a tavasz, itt a hétvégi kirándulások ideje is. Ha egy magaslatról szemlélnéd meg az évszakváltást, vagy csak kiemelkednél egy kicsit a szmogszintből, akkor irány valamelyik pazar panorámát nyújtó kilátó – idehaza van belőlük néhány.

Kisfaludy Sándor kilátó, Badacsony Kép forrása: panoramio.com

Az egykori Kisfaludy Sándor kilátót néhány évvel ezelőtt lebontották, helyére egy újabb kilátó épült, és bár ezt sokáig nem adták át mindenféle pénzügyi hercehurca miatt, most már a látogatók előtt is nyitva áll a terep, ráadásul a beruházás keretében az ide vezető turistaútvonalakat is megújították, így még egyszerűbb felkaplatni az egyébként sem megerőltető pályán.

A 438 méteres Badacsonyon álló 18 méteres kilátóról látni az összes tanúhegyet, a Rózsakőt, és a Balaton déli partját is.

Lombkorona-sétány és kilátó, Makó Kép forrása: panoramio.com

A makói kilátó egy tanösvénypályán található, ami a megszokotól eltérően nem a talaj mentén, hanem a lombkoronák között vezet végig az erdőben.

A függőhidak, meg persze maga a tansövény is különleges élményt nyújtanak, de a kilátóról nyíló pazar erdei kilátás, illetve a közeli Maros az, ami tényleg felejthetetlenné teszi a kalandot.

A séta során megsimerkedhettek az erdő élővilágával, az itt lakó madarak hangjával, a lombkorona lakosaival is.

A tanösvény áprilitól októberig, hétköznap és hétvégén is látogatható, a nyitvatartási időről tájékozódhatsz a lombkoronasetany.hu weboldalon!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!