4 mágikus hely, ami örökre összeköti a szerelmeseket – Romantikus magyar legendák helyszíne

Zabolai Margit
Írta: ,
4 mágikus hely, ami örökre összeköti a szerelmeseket – Romantikus magyar legendák helyszíne

Hallottál már a szerelemhozó szikláról? Hát arról, hogy mi közük van a tündéreknek a finom magyar borokhoz? Kis országunk telis tele van érdekes legendákkal, csak meg kell találnunk őket. Ezúttal néhány igen romantikust gyűjtöttünk neked csokorba, melyek helyét egy őszi kirándulás alkalmával akár fel is kereshetitek.

A Rózsakő legendája

Köztudott, hogy a Balaton környéke a legendák gazdag lelőhelye, mintha csak a mesebeli táj megihlette volna az erre járókat, és mindenféle történetekkel színezték volna ki az idők során a táj amúgy is pazar képét.

A Rózsakő legendájáért nem is kell messze menni a múltba. Badacsonyban, Kisfaludy Sándor egykori présházának közelében található, és nevét nem másról, mint Szegedy Rózáról kapta, aki a szájhagyomány szerint gyakran üldögélt rajta Kisfaludyval együtt, elmerülve a táj szépségében.

Valószínűleg innen ered a legenda is, miszerint ha egy szerelmespár egymás kezét fogva, a tónak háttal a kőre ül, szerelmük még abban az évben beteljesedik, és többi nem is választhatja el őket egymástól senki és semmi.