12 lenyűgöző látnivaló Szegeden, amiről lehet, hogy eddig nem hallottál

Kovács Andrea
Írta: ,
12 lenyűgöző látnivaló Szegeden, amiről lehet, hogy eddig nem hallottál
Szeged a napfény városa, hiszen itt a legmagasabb az országban a napsütéses órák száma. Emellett azonban számtalan látnivaló is csábítja ide az érdeklődőket. Ha arra járunk, tegyünk egy sétát, és igazán megkapó élményben lesz részünk!
Móra Ferenc Múzeum
A Tisza partján, a Belvárosi híd lábánál található a Móra Ferenc Múzeum, amely homlokzatán óriási betűkkel hirdeti létrejöttének és mindennapi munkájának célját: A közművelődésnek”.

A múzeumban több érdekes kiállítást is megtekinthetünk, az épület előtti park és szökőkút pedig igazán ideális hely a pihenésre.

A múzeum ismertetőjele nem csak a nagybetűs felirat a homlokzaton, de az is, hogy a felvezető lépcső mellett két oldalon hatalmas rámpát is építettek. 

Ennek oka az volt, hogy az ide látogató Ferenc József szerette volna kipróbálni, hogy új automobilja fel tud-e menni a bejárathoz. Az erős emelkedő miatt azonban sajnos ez nem sikerült neki.
Lófara
A kicsit furcsán hangzó „Lófara” elnevezéssel Szeged egyik kis terét illetik a Tiszta Lajos körúton.

A tér elnevezése onnan származik, hogy a háromszög alakú téren egy lovas huszárszobor áll, amelyet az első világháború hőseinek emlékére emeltek. Az épületek pedig éppen annak a ló hátsója mögött helyezkednek el.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba