Az 5 legszebb kastély Magyarországon – Élőben is látnod kell

Bodnár Alexa
Írta: ,
Az 5 legszebb kastély Magyarországon – Élőben is látnod kell

Kép forrása: kiralyikastely.hu

Hazánkban szinte minden nagyobb városban található legalább egy kastély vagy vár, de minimum egy nemesi család nyaralója. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan hazai kastélyt, ahová a téli szezonban is megéri ellátogatni egy napra vagy akár egy hosszú hétvégére, hiszen a havas tájjal együtt valóban varázslatos látványt nyújtanak.

Nagycenk, Széchenyi-kastély Kép forrása: kirandulastippek.hu

A nagycenki Széchenyi-kastély erősen ki lett téve a háborús pusztításoknak, de szerencsére az 1960-as évek végén sikerült renoválni a híres reformkori család kastélyát és birtokát.

A kastély ma múzeumként és szállodaként is funkcionál, és rengeteg festmény, könyv és egyéb relikvia állít emléket a birtok egykori lakójának, a Magyar Tudományos Akadémia alapítójának, a Lánchíd építtetőjének. A birtok része a Széchenyi-mauzóleum is, amelyet érdemes meglátogatnod, ha igazi történelem rajongó vagy, de szerintünk a legérdekesebb emlék a kastélyban a Széchenyi-családfa.

Kertjében egy hatalmas szökőkút is működik, és több sövény-labirintust is telepítettek padokkal, így ha nincs túl hideg, akár olvasgatni is kiülhetsz ide.

Fertőd, Esterházy-kastély Kép forrása: eszterhazivigassagok.hu

A 18. században Eszterháza hírneve egészen a határokon túlra ért, és rengetegen látogattak el az Esterházy hercegek birtokára.

A kastélyt ma is sokan Versailles-hoz hasonlítják, főként a hatalmas tükrök, a barokkos aranyozások és a márványpadlózat miatt.

Az épület legnagyobb különlegessége a bálterem tetején található lovas freskó, amelyet olyan optikai trükkel sikerült megfesteni, hogy akárhol állsz a teremben, a lovak mindig éppen rád néznek.

A kastélyban anno maga Haydn mester adott koncerteket, és Eszterházán a mai napig rengeteg komolyzenei koncertet tartanak, így ha szereted a klasszikus muzsikát, mindenképpen érdemes ellátogatnod ide egy ilyen rendezvényre.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!