A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk

Csizmadia Beáta
Írta: ,
A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk

Kép forrása: kolping.hotel.hu

Attól a pillanattól fogva, hogy gyermeked lesz, minden kikapcsolódási forma átalakul: ha parkban sétálsz, játszótéren kötsz ki, ha erdei friss levegőre vágysz, egy vadasparkban szívod, ha szállodai pihenést szeretnél, csak gyerekbarát jöhet szóba. Tudom, mennyire nehéz a család minden igényének megfelelni, ezért szerettem volna összegyűjteni néhány fantasztikus hazai hotelt, amikben nemcsak a gyerkőc válogathat a pompás elfoglaltságok közül, de nektek sem kell lemondanotok a bekuckózós romantikus pihenésről. (x)

Vannak szállodák és szállások, amik habár magukra öltik a családbarát jelzőt, de távol állnak tőle - attól, hogy babaszék van az ebédlőben vagy egy pici medencében elpancsolhat a gyermeked, még nem lesz részetek igazi családi kikapcsolódásban. Lássunk három olyan szállodát, ahol nemcsak a családi kényelem, de az igazi felejthetetlen élménypihenés is garantált!

1. Kolping Hotel Spa & Family Resort

Ha még nem ismerős számodra Bobóország és a 100 000 m2-en fekvő természetközeli Kolping Hotel, ideje ellátogatnod ebbe az alsópáhoki oázisba. Itt tényleg minden a gyermekeidről és rólatok szól! A családi lakosztályokban a gyerekeknek külön szobájuk van, de minikonyha és sokféle gyerkőcfelszerelés is rendelkezésetekre áll (pelenkázó, kád, bili, vécészűkítő). 

Érkezésünkkor a kislányunk azonnal felfedezte a folyósok falaira felszerelt „matatós” játékokat, majd a gyerekszobába huppanva ámulattal csodálta a színes, rejtett világításos berendezést. A családi élményfürdő mellett, ami egyébként rendkívül felszerelt és csúszdákkal, játékokkal, csobogókkal tarkított, a felnőttek számára egy csendes wellness és egy Hanami szépségközpont is rendelkezésre áll - amíg tehát a szakképzett pedagógusok a gyerekekkel különböző foglalkozásokat tartanak, anya és apa megérdemelt pihenését töltheti.

A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk

A hotel teljes napi programmal készül a gyermekek és a szülők szórakoztatására. Mi pont szüretkor érkeztünk, ami bevéste magát az eddigi legszebb családi élményeink közé. A hotel szomszédságában nyújtózó szőlőbirtok felé vettük az irányt, közben az ovónénik különféle szórakoztató próbatételekre invitálták a kicsiket és a nagyokat. Kemencében sült pogácsa, zöldséges zsíros kenyér, házi bor, pálinka és frissítők vártak a domb tetején, majd kezdődhetett a szüret! Miután több vedret is nagy szorgalommal, együtt telepakoltunk szőlővel, a kislányunk többféle játékos próbát is becsülettel kiállt - kimondhatatlanul élvezte, közben pedig hasznos szüreti ismeretekre tett szert. A szüreti borvirágos hangulatot egy, a lugas alatt elköltött kellemes ebéd koronázott meg . 

Bobóország külön mesét érdemelne, - egyébként létezik is a Kolpingnak saját gyártású meséje Bobóról, a vízilóról - lényeg, hogy az ország legnagyobb szállodai játszóháza, külön babás, ovis és nagy gyerkőcös játszótermekkel is, estig rendelkezésre álló óvónénikkel, foglalkozásokkal. A pelenkázószobákon, babaellátó kis konyhán és gyermek mosdókon már meg sem lepődtünk. Érdemes egyébként esténként a vacsoránál résen lenni, mert megjelenik életnagyságban is Bobó. Közel 1 órás szórakoztató műsorral zártuk a napunkat, amiben bohóc nevettette a kicsiket és nagyokat. Lefekvéskor még esti mesén sem kellett törnünk a fejünket, mert a gyerekszobában készen kinyomtatott mese várta, hogy elolvassák.

Minden évszak élménydús, tartalmas és pihentető a Kolpingban. Külön várjuk az adventi programokat és a nagy téli kalandokat!

A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk

2. Hotel Kapitány Sümeg

Ha ti is a középkor szerelmesei vagytok, és szeretnétek olyan helyen megszállni, ahol egy szelet történelemmel és természetközeli élményekkel gazdagodtok, a Hotel Sümeg lesz a kedvencetek. A Balatontól 20 km-re fekszik a hétszáz éve épült Sümegi vár, szomszédságában pedig a kényelmes, hangulatos, sokszorosan díjazott Hotel Kapitány. Gazdag programkínálat szórakoztatja a vendégeket: történelmi lovasjátékok, középkori lakomák, gyermekprogramok és foglalkozások garantálják a legkisebbek szórakozását is.

Kicsit olyan, mintha egy történelmi élményparkban élnénk pár napig, hiszen a birtokhoz tartozik egy középkori játszótér, hintó kiállítás, állatsimogató, lóistálló, lovaskarám - hogy csak a legfontosabbakat említsem. A wellness kiváló, ahol minden gyerek korosztály szórakozni tud: vízi fenyő, interaktív élményjáték és csúszda várja az apróságokat.

A reggelinél a Várkapitány Úr mintagazdaságából származó bio termékeket kóstolhatjuk, az ebédet és a vacsorát pedig különböző stílusú és hangulatú éttermekben tölthetjük el: a Múzeum étterem, a Várcsárda és a Szent László Lovagkirály Étterem ejti gasztronómiai csábulatba az idelátogatót.

A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk

3. Portobello Wellness & Yacht Hotel

Az esztergomi hotel festői környezetben - a bazilika lábánál -, óriási wellness részleggel, programokkal és kiváló gasztro szolgáltatásokkal teszi teljessé pihenésünket. A gyerekek minden korosztálya élvezni fogja az ittlétet, nemcsak a kényelem és minőségi szolgáltatok, de az Aquasziget Élményfürdő közelsége miatt is (egy átjárón keresztül átsétálhatsz a hotelből). Külön ajánljuk anyukáknak és apukáknak a gyógynövényes szaunát, a szauna szeánszokat és a pezsgőfürdőzést, amivel igazi relaxáló pihenésben lesz részetek.

A hotel igazi luxus szolgáltatást nyújt a szobákban is: kapszulás kávéfőző, vízforraló, a mosdóban kád is és zuhanyzó is kényeztet, a berendezés minőségi, a kilátás pedig pazar. 

Ha már a fürdőzést kiélveztétek és egyéb programokban is részt vennétek, sétahajókázhattok, kisvonatozhattok a fürdő parkolójából indulva, részt vehettek egy éppen aktuális esztergomi fesztiválon vagy ellátogathattok a visegrádi Gokárt és Kalandparkba is.

A 3 legjobb magyar családbarát szálloda - szerintünk