3 telitalálat kirándulóhely, ami ősszel lesz szép igazán

Boros Mariann
Írta: , Frissítve:

Az őszi hónapok igazán ideálisak a kirándulásra, akár családdal, akár barátokkal mennél. Hazánk bővelkedik a szebbnél szebb célpontokban, most ezek közül mutatunk be hármat.

Dobogókő

Dobogókő Komárom-Esztergom és Pest megye határán található üdülőtelepülés, mely a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsáról, a 699 méter magas Dobogó-kőről kapta a nevét. A Budapesttől csupán 25 kilométerre lévő közkedvelt kirándulócélpont elsősorban kivételes, dunai panorámája miatt népszerű.

A túrázás szerelmeseinek is kedvez a környék, hiszen innen is megközelíthető a vadregényes Rám-szakadék, mely kisebb vízesésekkel tűzdelt, az erdő szívén át vezető túraúttal csalogat.

3 telitalálat kirándulóhely, ami ősszel szép igazán

Emellett Dobogókőről három körséta is tehető: a Rezső-körút egy könnyed, 30 perces sétával vezet a Rezső-kilátóig, míg a Zsivány-körút Dobogókő déli oldalán, a piros jel mentén vezet. Akik pedig nem riadnak vissza a nehezebb, meredek sziklákkal övezett tereptől sem, haladhatnak a sárga jel mentén, a Thirring-körúton, erre a túrára azonban érdemes már komolyabban felkészülni – dobd be a túrabakancsodat is a hátizsákba, ha ez utóbbit választod.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!