5+1 legjobb családbarát balatoni strandok – Anyukák ajánlásával

Boros Mariann
Írta: ,
5+1 legjobb családbarát balatoni strandok – Anyukák ajánlásával

A Balaton körül szinte egymást érik a strandok – friss felmérések szerint a víz állapota a legtöbb helyen kiváló, ám ha gyerkőccel tervezed a nyaralást, több szempontot is érdemes számításba venned, amikor kiválasztod, hol fogtok majd pancsolni. Szerencsére az északi és déli oldal is bővelkedik árnyas, családbarát partszakaszokban, anyukák ajánlásai alapján összegyűjtöttük ezek közül is a legjobbakat.

Községi Strandfürdő - Szigliget Kép forrása: welovebalaton.hu

A szigligeti egy kisebb, ám nem kevésbé népszerű strand, az itteni lehetőségek is kedveznek a családoknak, így méltán kapta meg 2015-ben a Kék Hullám három csillagát.

A kényelmes, tágas öltözőkabinok és jól karbantartott mosdók mellett pelenkázó helyiséget is kialakítottak, gondolva a babával érkezőkre, akiknek a parton terebélyesedő lombos fák is kedveznek egész nap árnyékot biztosítva.

A vízbejutást megkönnyítve az apróságok részére sekély, homokos partszakaszt alakítottak ki, de a korszerű játszótéren is jól érezhetik magukat a gyerkőcök, ha megunták a pancsolást, a nagyobbakat pedig röplabda- és homokfocipálya várja.

Napfénystrand – Balatonlelle Kép forrása: balatonlelle.net

Az északi strandok mellett egyedüliként kapta meg a Kék Hullám három csillagát a déli oldalról a balatonlellei Napfénystrand.

A strand egyik fő előnye a hosszan elnyúló, homokos partszakasz, ahol a legkisebbek kiélhetik homokvárépítési kedvüket, de a déli partra jellemző lassan mélyülő, sekély víz is kedvez nekik.

A látogatókat játszótér és röplabdapálya, az extrémebb élmények kedvelőit hullámcsúszda és élményfürdő várja, valamint idén vízi kalandparkkal bővült a Napfénystrand repertoárja.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?