Az 5 legcsodásabb magyar vízesés – Melyiket láttad már élőben is?

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Az 5 legcsodásabb magyar vízesés – Melyiket láttad már élőben is?

Noha hazánkban klasszikus értelemben véve csupán három vízesés található (Fátyol-, lillafüredi-, és az Ilona-völgyi vízesés), ennek ellenére van még néhány olyan hely, ahol a patak útja látványos, és különleges megoldásokkal folytatódik.

Mesés zúgok itthon

Az emberek számára különleges élményt jelenthet, amikor a természet erőit a maguk közegében, biztonságosan szemlélhetik meg. Erre az egyik legjobb lehetőség az, amikor a robajló víztömeg halálugrásában gyönyörködhetünk, melynek eredményeképpen a könnyű habok előtt fejet hajt még a szikla is.

Bár Magyarországon klasszikus értelemben véve csupán három vízesés található (Fátyol-, lillafüredi-, és az Ilona-völgyi vízesés), ennek ellenére van még néhány olyan hely, ahol a patak útja látványos, és különleges megoldásokkal folytatódik.

Tehát kössük fel a túracipőket és vágjunk neki a kirándulásoknak, hiszen nem kell feltétlenül külföldre mennünk ahhoz, hogy csodálatos természeti kincseket látogathassunk meg.

Tipp

Bár hazánkban tényleg nincsen sok vízesés, mégis érdemes meglátogatni őket, hiszen igazán különleges látványosságok. Ráadásul nem is csak egyszer kell erre túrázni, hiszen különböző évszakokban különböző arcát mutatja a természet.

A tavaszi-nyári kirándulások mellett mindenképpen érdemes ősszel is felkeresni a területeket. Egyrészt a fák élénk, pirosas színe teljesen más hangulatot adnak, másrészt a csapadékosabb időnek köszönhetően a patakok felduzzadnak, így még bővebb víztömeg bukik alá a vízeséseken.

A telet se hanyagoljuk el. Igaz, jól be kell öltözni, de mindenképpen megéri, hiszen egyik-másik szépség ilyenkor megfagy, így azokat szemlélve olyan, mintha egyetlen másodperc hosszú hónapokig eltartana. A tájat fedő fehér lepel pedig még tovább fokozza a pillanatkép lenyűgöző megjelenését.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv