Az 5+1 legbájosabb, parányi, magyar, hegyi falu

Kovács Andrea
Írta: ,
Az 5+1 legbájosabb, parányi, magyar, hegyi falu

Nem engedheti meg magának mindenki, hogy távoli, egzotikus tájakra utazzon, de szerencsére itthon is vannak olyan gyönyörű kis települések, amelyek bármilyen vidékkel versenyre kelnek. A legszebb hazai hegyvidéki kis falvakat gyűjtöttük össze, melyeket akár egy hosszú hétvégére is érdemes felkeresni, ha elszakadnátok a világ zajától.

Noszvaj

Noszvaj Egertől 10 kilométerre, a Várhegy lábánál fekszik a Kánya patak völgyében. Szinte néhány lépésre található a Bükki Nemzeti Park, így a festői környezet és a tökéletes kirándulóhelyek garantáltak, de a településen belül is akad látnivaló.

A De la Motte-kastély ma múzeumként látogatható, az egykori Galassy-kastély pedig ma hotelként üzemel. A XIX. században kiépült pincék remek lehetőséget kínálnak egy kis esti borozgatásra,ahol kipihenhetitek a kirándulás fáradalmait.

Mátraszentimre Kép forrása: matraszentimre.hu

Mátraszentimre az ország legmagasabb pontján fekvő települése, így talán nem is kell ragoznunk, milyen pazar környezet várja az ide látogatókat. A zöld dombok és virágos rétek mellett a település kőből épült temploma igazi filmbe illő díszletként áll a kis falu fölött.

A Heves megyei település környékén több lehetőség is van kirándulásra, szinte bármerre indulsz el, biztosan csodálatos tájkép fogad majd.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?