4 kicsi és hangulatos strand a Balaton körül, ahol nem kell tartanod a tömegtől

Boros Mariann
Írta: ,
4 kicsi és hangulatos strand a Balaton körül, ahol nem kell tartanod a tömegtől

A Balaton sokak kedvenc célpontja nyáron, így egy-egy forróbb napon már-már zavaró is lehet a tömeg a felkapott strandokon. Ám szerencsére léteznek olyan eldugott, kevésbé közismert, mégis jó lehetőségeket kínáló strandok, ahol nem kell attól tartanod, hogy összeér a törölköződ a szomszéd strandolóéval. Ha egy kis nyugira vágysz a Balcsi körül, kattints, és megtudod, hova érdemes menni idén nyáron.

Balatonvilágosi szabadstrand Kép forrása: balcsi.net

A balatonvilágosi szabadstrand szó szerint eldugott, amikor idén nyáron kerestük, csak a törzsnyaralók útbaigazítása révén találtuk meg, pedig csak néhány tíz méterre voltunk tőle.

Nem gondolná az ember, hogy a Balatonnal párhuzamos szűk utcácska egy strandba torkollik, pedig van itt minden: egy nagy teleknyi füves terület, büfé, öltöző, pingpongasztal és még játszótér is.

A vízbe egy hosszan elnyúló stégen keresztül lehet bemenni, a stéget pedig a tipikus déli parti kövezés helyett nádas öleli körbe.

Hangulatos kis strand, családoknak, gyerekeseknek ideális, akik pedig inkább nyüzsgésre vágynak, azoknak a szabad strandtól néhány száz méterre lévő Club Aliga strandot ajánljuk.

Sajkodi strand Kép forrása: strand.hu

A Tihanyi-félsziget cuki kis strandja a Sajkodi strand, melyet egy a 71-es főútról leágazó keskeny bekötőútról lehet megközelíteni.

A füves strandon árnyas fák biztosítják az árnyékot, a vizet sziklás part tagolja, lépcsőkről lehet megközelíteni a Balatont.

A fürdőzés mellett a vízi sportok szerelmesei is hódolhatnak hobbijuknak, lehetőség van többek között vízi bicikli, kajak és tengeri kajak bérlésére is, a napozni vágyók pedig napágyat kölcsönözhetnek.

Nem csak az emberek száma, a strandra való bejutás díja is mérsékelt, mindössze 400 forint a teljes árú belépő, 250 forint a gyerek- és nyugdíjas jegy.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra