Kezdődhetnek a nagy tavaszi erdei séták! A legszebb magyar sétahelyek

Szőke Angéla
Írta: ,

Itt a tavasz, ami azt jelenti, hogy ideje kirándulni! Ha túrázni támad kedved, a téli álmából felébredő természet lélegzetelállító szépségeit csodálhatod meg az alábbi hat hazai sétahelyen.

A Bükkvidék legszebb része, a Szalajka-völgy Szilvásváradon található.

A völgy bejáratánál 5 kilométer vonalú erdei kisvasút várja a látogatókat, a Szalajka patakban pedig őshonos a pisztráng.

A Szikla-forrás csodálatos természeti jelenség, különleges, ahogy a forrás vize a barlangjáraton keresztül a felszínre tör.

A cseppkőbarlang rövid szakaszon, de bejárható. A káprázatos Fátyol vízesés szintén kiemelkedő természeti értéket képvisel és vadaskertje is van, ahol a fő látnivaló a muflon és a dámszarvas.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a csodálatos Gemenc, ami egy Duna-menti, természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő.

A terület sokáig áthatolhatatlan erdőrengeteg volt, de mára szépen kialakított ökoturisztikai központ lett.

Gemenc az ország legnagyobb, szinte teljes egészében sűrű erdővel borított ártere: hossza 30 kilométer, szélessége 7 kilométer, területén pedig számos dunai holtág és kis sziget található.

Tanösvényein sétálva megcsodálhatjuk egyedülálló állat- és növényvilágát. Az itteni gazdag vadállományból már több világrekorder trófea került ki.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv