Ezt az 5 kevésbé felkapott magyar kirándulóhelyet muszáj körbejárnod

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Végre megérkezett a várva várt tavaszi szezon, és ezzel együtt a szabadtéri programok időszaka is megkezdődött. Ha szeretnél egy kicsit kimozdulni, és megnéznéd Magyarország mesés tájait, de a legfelkapottabb helyeket (Balaton és környéke, Lillafüred, Tihany) már bejártátok, íme néhány kevésbé híres vidék, ami épp a tavaszi szezonban a leggyönyörűbb!

Április végén, május elején egy valódi mesevilágban találhatjátok magatokat, ha ellátogattok Babócsára.

A település határában található ugyanis a híres basa-kert, amiről úgy tartják, egykor egy basa ültette tele 13 hektárnyi nárcisszal.

Ma már védett területről beszélünk, hiszen egész Európában nem található még egy ekkora kiterjedésű nárciszmező.

Tavasszal pedig virágba borul a vidék, úgyhogy érdemes ekkorra időzíteni egy kirándulást a környékre, és bejárni a vidéket akár szakvezetéses túra keretében!

A bükk vidékén rengeteg lehetőségetek nyílik kirándulni, és lényegében bármerre indultok, biztos, hogy gyönyörű helyeket fogtok látni.

Ha viszont céltudatosabban mennétek, válasszátok a Bükki Nemzeti Park déli részét, ahol másfél-két méter magasságba tör fel kristálytiszta karsztvíz!

Három forrás helyezkedik el egymás közelében: a Fekete-leni, a Vöröskő- és az Imókő-forrás, amiket ráadásul viszonylag gyorsan, könnyed tempóval be lehet járni.

A tanösvényeken sétálva pedig még az állatvilágot is jobban megfigyelhetitek!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!