Kalandos tavaszi túraútvonalak (nem) csak társkeresőknek

Írta: ,

Végre valahára itt a tavasz. Az ember természetes ösztöne, hogy ilyenkor a szabadba vágyik, érezni az újraéledő természet illatát, a langyosan fújdogáló szelet és hallgatni az erdei dallamokat. A közösségi médiának köszönhetően egyre többen érzik úgy, hogy a hétvégi kiruccanást színesen összekötnék egy laza, ismerkedős kikapcsolódással. Pároknak, gyermekes családoknak és persze egyedülállóknak is szólnak ezek a lehetőségek. Ha van egy szabad napod vagy hétvégére tervezel kiruccanást, akkor mutatunk néhány lehetőséget, amivel biztosan nem jársz rosszul. Olyan helyeket járhatsz be, ami kiszakít a hétköznapokból, segít ellazulni és feltöltődni a következő napokra, hetekre.

Romantikus séta szerelemre vágyóknak

1/4 Romantikus séta szerelemre vágyóknak

A Túratárs.com kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy összehozza a természet szerelmeseit. Sőt, többen egy-egy kirándulás alkalmával egymásban is megtalálták már a szerelmet. A közel harmincnégyezer tagot számláló találkozópont a hét minden napjára ajánl különleges élményt.

Találkozhatsz itt a népes magyarországi túraközösség aktív résztvevővel, tapasztalt túravezetőivel, és olyan magányos farkasokkal is, akik barátok, társ és túravezető hiányában eddig egyedül járták a hegyeket, vagy ritkán túráztak.

Egy gyors regisztráció után kedvedre válogathatsz a meghirdetett lehetőségek között, annak megfelelően, hogy csupán egy rövidebb erdei sétára mennél vagy akár szívesen bejárnád Európa magashegyeit: Magas-Tátra, Erdély, Déli-Kárpátok, Alpok, Dolomitok és még sorolhatnánk.

A gyalogtúrák mellett, via ferrata túra, magashegyi túrák, biciklitúra és vízitúrák is várnak rád.

Családi kirándulás

2/4 Családi kirándulás

Ha még nem vagy gyakorlott túrázó vagy szeretnéd, hogy gyermeked egy tapasztalt szakértőtől tanulja meg, mit is jelent a természetjárás és milyen szabályai vannak, érdemes bejelentkezni egy túra tanfolyamra.

Itt amellett, hogy elmagyarázzák, hogyan kell használni a térképet vagy a GPS-t, fontos természetvédelmi szabályokat ismerhetsz meg és megtudhatod, mit kell tenni, ha eltévedsz az erdőben, leszállt az éj és nincs segítséged.

A mozgasvilag.hu is egy olyan aktív életmódportál, ahol csatlakozhatsz a jól megtervezett túrákhoz vagy társakat kereshetsz egy rég vágyott terület meghódításához.

A humoros elnevezést kapott Sétafika túraoldal mottója: Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?

Ennek a liberális kinyilatkoztatásnak megfelelően a portál önköltséges gyalog-, kerékpáros, vízitúrákat szervez Európa-szerte.

Csatlakozva a többiekhez, a közelebbi helyek szépségeit is megismerheted, mint a Vértes, Börzsöny, Pilis, de eljuthatsz Ausztriába, Olaszországba, sőt akár Máltára is.

Bakancsos menet teljesítménytúrázóknak

3/4 Bakancsos menet teljesítménytúrázóknak

A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn belül kell végigmenni. A hosszú nevű (mint egy igazi teljesítmény túra) teljesitmenyturazoktarsasaga.hu oldalon bárki csatlakozhat a meghirdetett lehetőségekhez.

A szervezők szerint csak az elnevezés félelmetes, valójában nem igényel különleges felkészülést egy túra teljesítése. A rendezvényeken választhatsz erőnlétednek megfelelőt a különböző hosszúságú és szintkülönbségű gyaloglások közül.

Mit nyújtanak a teljesítménytúrák?

Elsősorban a szabadban, erdőn-mezőn való gyaloglás élményét. Másodsorban a rendezvények útvonalakat kínálnak, melyek egyszer az ismert kirándulóhelyeket érintik, máskor teljesen új, számodra ismeretlen helyekre vezetnek. Harmadrészt a túrákon társaságot találhat minden résztvevő – vagy egyedül lehet az, akinek magányra van szüksége a hétvégi kikapcsolódáshoz.

Üres kézzel senki nem megy haza. Elismerésként és emlékül a rendezők kitűzőt vagy jelvényt, és oklevelet vagy emléklapot adnak a sikeres teljesítőknek.

 

Vándortúra az igazán bevállalósokak

4/4 Vándortúra az igazán bevállalósokak

Ismét divatba jönnek az úgynevezett vándortúrák.

Aki bátran belevág a több napos, több éjszakás, sátorozós élménybe, garantáltan nem csak testileg, lelkileg, de szellemileg is megújul a végére.

Nem beszélve arról, hogy ez egy óriási buli és folyamatos sport is a legjobb edzőteremben, a természetben.

A túra két alapszabálya: a sokszor több mint száz kilométeres túrán mindenki saját maga cipeli a felszerelését és minden éjszaka sátorban alszik.

Ez utóbbi lehet persze másé is, ebben nincs kikötés.