Jöhet a B-terv: mihez kezdj, ha esik az eső a nyaralás alatt?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az egyik leglelombozóbb dolog, ami történhet veled, ha a várva várt nyaralás során végig ömlik az eső. Sokakat ez úgy elkedvtelenít, hogy azonnal összepakolnak és hazautaznak… Pedig olyan sok program van, amit esőben is biztosan élveznél!

Extra vizes fürdőzés Kép forrása: Nationalgeographic.com

A legtöbben még mindig a strandokat veszik célba a nyaralás idején, ahol a különféle vízi sportok mellett mindenki kedvére lustálkodhat, napozhat, és persze legeltetheti a szemét a többieken.

De mi a helyzet akkor, ha szakad az eső?

Ilyenkor nyilván a napozás kilőve, de ha nincs hideg, akkor akár fürödhetsz is egy nagyot a tóban, vagy a tengerben (persze csak akkor, ha nincs viharjelzés).

Ez természetesen nem egy egész napos program, de utánozhatatlan élmény tud lenni, amikor ücsörögsz a vízben és a szemerkélő esőt fürkészed. Ráadásul, ha korábban kánikula volt, akkor a víz hőmérséklete jó eséllyel magasabb a levegőénél, így különösen júl eshet majd a pancsolás!

Persze azt is megteheted ilyen helyzetben, hogy inkább a fedett fürdők felé veszed az irányt – szerencsére hazánkban lépten-nyomon csodás lehetőségekre bukkanhatsz.

Akár élményfürdő, akár termál, vagy fedett uszoda, garantáltan nem kell sokat utaznod, ha a rossz idő miatt a lubickolásról azért nem akarsz lemondani. 

Az időjárást teljesen magad mögött tudhatod, ha lefelé veszed az irányt, és keresel a környéken egy barlangot.

Ez már nem annyira egyszerű feladat, mint fürdőhelyet találni, de azért nem is lehetetlen, az országban szétszórva ugyanis több lehetőség is kínálkozik.

Híres például Abaliget és Aggtelek, de a fővárosban és a Balaton környékén is akadnak megtekintésre alkalmas barlangok (akár a tavasbarlang Tapolcán, vagy a Csodabogyós-barlang Balatonedericsen).

Itt aztán szervezett túrákon, bemutatókon vehetsz részt, de akár a barlangászást is kipróbálhatod, ha nem félsz a szűk és piszkos helyektől.

Az mindenesetre biztos, hogy odalenn az időjárást teljesen elfelejtheted, és egyáltalán nem fog zavarni a csöpörgő eső!