Jöhet a B-terv: mihez kezdj, ha esik az eső a nyaralás alatt?

Írta: ,

Az egyik leglelombozóbb dolog, ami történhet veled, ha a várva várt nyaralás során végig ömlik az eső. Sokakat ez úgy elkedvtelenít, hogy azonnal összepakolnak és hazautaznak… Pedig olyan sok program van, amit esőben is biztosan élveznél!

Extra vizes fürdőzés Kép forrása: Nationalgeographic.com

1/5 Extra vizes fürdőzés

A legtöbben még mindig a strandokat veszik célba a nyaralás idején, ahol a különféle vízi sportok mellett mindenki kedvére lustálkodhat, napozhat, és persze legeltetheti a szemét a többieken.

De mi a helyzet akkor, ha szakad az eső?

Ilyenkor nyilván a napozás kilőve, de ha nincs hideg, akkor akár fürödhetsz is egy nagyot a tóban, vagy a tengerben (persze csak akkor, ha nincs viharjelzés).

Ez természetesen nem egy egész napos program, de utánozhatatlan élmény tud lenni, amikor ücsörögsz a vízben és a szemerkélő esőt fürkészed. Ráadásul, ha korábban kánikula volt, akkor a víz hőmérséklete jó eséllyel magasabb a levegőénél, így különösen júl eshet majd a pancsolás!

Persze azt is megteheted ilyen helyzetben, hogy inkább a fedett fürdők felé veszed az irányt – szerencsére hazánkban lépten-nyomon csodás lehetőségekre bukkanhatsz.

Akár élményfürdő, akár termál, vagy fedett uszoda, garantáltan nem kell sokat utaznod, ha a rossz idő miatt a lubickolásról azért nem akarsz lemondani. 

2/5 Vedd az irányt a föld alá

Az időjárást teljesen magad mögött tudhatod, ha lefelé veszed az irányt, és keresel a környéken egy barlangot.

Ez már nem annyira egyszerű feladat, mint fürdőhelyet találni, de azért nem is lehetetlen, az országban szétszórva ugyanis több lehetőség is kínálkozik.

Híres például Abaliget és Aggtelek, de a fővárosban és a Balaton környékén is akadnak megtekintésre alkalmas barlangok (akár a tavasbarlang Tapolcán, vagy a Csodabogyós-barlang Balatonedericsen).

Itt aztán szervezett túrákon, bemutatókon vehetsz részt, de akár a barlangászást is kipróbálhatod, ha nem félsz a szűk és piszkos helyektől.

Az mindenesetre biztos, hogy odalenn az időjárást teljesen elfelejtheted, és egyáltalán nem fog zavarni a csöpörgő eső! 

Egy nap a szálláson

3/5 Egy nap a szálláson

Vannak, akik csak azért foglalnak le minden évben néhány napra egy hotelszobát, hogy tökéletesen feltöltődhessenek.

Ők nem csinálnak semmit az égvilágon, csupán maguk mögött hagyják a hétköznapi feladatokat és a házimunkát.

Későn kelnek fel, komótosan reggeliznek, egész nap lustálkodnak, olvasnak, és néha lazítanak egyet a jakuzziban.

És természetesen teljesen új emberként jönnek haza… Nos, ez a program bármelyik esős időszakban is bevethető, hiszen nem valószínű, hogy évközben olyan sokszor tudsz akár egy teljes napot heverészni, lustálkodni.

Persze érthető, hogy ezt az időt a többséghez hasonlóan elpazarolt időnek tekinted – főleg egy idegen és ismeretlen városban – de az időjáráson nem tudsz változtatni, akkor pedig felesleges miatta egész nap duzzogni. Inkább használd ki az időt a feltöltődésre!

Ismerkedj a környékkel!

4/5 Ismerkedj a környékkel!

Ha a lustálkodásból eleged van, de az idő még mindig szomorkás, akkor itt az ideje egy kis kultúrát belevonni az életedbe.

Nincs olyan város, vagy környék, ahol ne találnál néhány múzeumot, galériát, vagy említésre méltó látnivalót, építményt.

Ha már nagyon unatkozol, akkor kapd elő a gépedet, és nézz körül online, milyen lehetőségek kínálkoznak!

Nyilván nem árt, ha nem csak találomra válogatsz, hanem elolvasol néhány véleményt az adott látványosságról, és az is szerencsés, ha a nyitvatartási időt is ellenőrzöd.

Sokan kifogásként tekintenek a drága belépőkre, de igazság szerint sok látnivaló ingyenes, vagy minimális összegért megtekinthető, ha azt veszed figyelembe, hogy akár órákat is eltölthetsz egy-egy helyszínen.

Mérlegelj, de ne mondj le minden programról a rossz idő miatt!

Élvezetes programok esőre Kép forrása: smoda.elpais.com

5/5 Élvezetes programok esőre

A legtöbb hotelhez manapság már tartozik konditerem, márpedig ha az idő rossz, legalább hasznosan töltheted az órákat, és edzhetsz egy kiadósat.

Amennyiben szerencséd van, akár személyi edző tanácsát is kérheted, aki nem csupán megmutatja neked a helyes gyakorlatokat, hanem a jövőre vonatkozóan is adhat pár hasznos tippet.

Ha a konditermet unalmasnak találod, akkor jöhet a többi lehetőség: a fedett teniszpályák mellett sok helyen lehet pingpongozni, billiárdozni, vagy éppen csocsózni.

Ha már a játékoknál tartunk, mikor társasoztál utoljára?

Annak ellenére, mennyire élvezetesek és viccesek tudnak lenni ezek a programok, egyre inkább háttérbe szorulnak, pedig összekovácsolják a csapatot és emlékezetessé teszik a délutánokat.

Unalom helyett ideje játékkal tölteni az időt!