Itt a legszebbek a falevelek: 5 mesés őszi úti cél

Zabolai Margit
Írta: ,

Még mindig szép az idő, de már sárgulnak a falevelek, ezért tökéletes az alkalom egy kis őszi kirándulásra. Szendvicset becsomagolni, bakancsot fel, és irány a természet! Mutatunk néhány helyet, ahol Instára kívánkozó faleveleket láthatsz!

Lillafüred – Miskolc Kép forrása: parkhotel-taltos.eu

Nem tagadom, személyes gyerekkori élmények is kötnek a helyszínhez, de nem csak az emlékek színezik meg a faleveleket – valóban meseszép itt a táj. Ha az idő borongósabbra fordul, irány a cseppkőbarlang, odalent biztosan nem esik, de cserébe jó néhány fokkal hűvösebb lesz, egy kabátkát mindenképpen vigyetek!

A kisvasutat minden gyerek szereti, de felnőttként is mesés kirándulóhelyekre repít, a kastély és a vízesés pedig tényleg olyanok, mintha nem is a valódi világból, hanem egy színes tündérmeséből kerültek volna ide.

Apropó vízesés: tudtad, hogy József Attila itt írta meg az Ódát, a magyar irodalom, de talán a világ egyik legszebb szerelmes versét? Micsoda romantikus érzés!

Esztergom – Dunakanyar Kép forrása: portobello.hu

Budapesttől sincs messze, és tökéletes terep akkor is, ha a természetjárás végén visszatérnétek a városba egy kis sétára vagy egy vacsorára. A közeli Rám-szakadék népszerű kirándulóhely, és a túra kisebb gyerekkel is bevállalható.

A természet itt valóban lélegzetelállító, én kisiskolásként jártam erre utoljára, és emlékszem, hihetetlenül kicsinek éreztem magamat a hatalmas fák és sziklás lejtők között, ugyanakkor egyszerre nagyon megnyugtatónak is találtam a természet közelségét és érintetlenségét – még ha ezt az érzést megfogalmazni akkor nem is tudtam.