Ilyen Budapest a külföldiek szemével! Nézd meg a képeiket!

Zabolai Margit
Írta: ,

Lehet, hogy minden nap ezeket az utcákat rovod, lehet, hogy vidékiként te is csak látogatóba érkezel Budapestre, de az alábbi helyszíneket akkor is biztosan ismered. De vajon észre is veszed a szépségüket? Csodálkozz rá újra Budapestre a turisták szemével! A Pinterest legnépszerűbb fotói közül válogattunk, hogy megtudjuk, a külföldiek mire emlékeznek legszívesebben Budapestről.

A budai vár már önmagában sok turistát nyűgöz le, de a komótosan a hegyoldalban haladó kis szerkezet, ami felviszi a kíváncsiskodókat, azonnal belopja magát minden erre látogató szívébe.

Persze, ezzel a kilátással nem is csoda, ha így van.

A siklóról megannyi fényképet találni a képmegosztó oldalakon, mi több, még maga a népszerű weboldal, a Buzzfeed is beválogatta a listájába, bizonyítékként, hogy Budapest a világ egyik leglenyűgözőbb helye.


Voltál már? 5 gyönyörű falu Erdélyben, ahol szinte harapni lehet a jó levegőt


Mit is tehetnénk hozzá? Mi sem szeretnénk vitatkozni ezzel az állítással, főleg, amikor ezt a fényképet csodáljuk.

 

Szintén kedvelt fotótéma a Lánchíd és környezete, különösen, amikor kigyúlnak a fények, vagy a nap nyugodni kezd, és minden bíbor, vagy éppen narancsos színben úszik.

A Lánchídról készített saját fényképét sok turista osztja meg, de olyanok is akadnak, akik álmaik úti céljaként jelölik meg Budapest egyik legjellegzetesebb pontját.

A Lánchídról egyébként valószínűleg az is talál képet, aki nem is keres, mivel Budapest London, Párizs és Róma mellett Európa egyik legtöbbet fotózott városa.

A fotók egy jelentős hányadán pedig maga a Lánchíd foglal helyet.