Hűsítő magyarországi túrák – Hátizsákot elő

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Hűsítő magyarországi túrák – Hátizsákot elő

A nyári melegben sokan félnek a kirándulásoktól, hiszen a tikkasztó melegben ez nem szórakozás, hanem kínzás lenne. Kivéve persze akkor, ha az úti cél egy kellően hűvös terület, ami ráadásul még sok szép látnivalóval, és esetleg némi ízletes nedűvel is kecsegtet.

Altemplomok: Mátyás

Budapesten, a várban találhatjuk a város egyik leghíresebb templomát, melynek gazdagon díszített tetejét messziről lehet látni.

A Mátyástemplom rendelkezik altemplommal is, ami azontúl, hogy izgalmas látványt ígér egy másik különösen hasznos tulajdonsággal is rendelkezik: mint minden ilyen létesítmény, kellően hűvös. Ha már nem bírjuk a nagy meleget, akkor mindenképpen érdemes meglátogatni, hiszen kulturálisan is gazdagabbak leszünk.

Barlangok: Baradla barlang

Ha nem csak kirándulni szeretnénk, hanem egy jó koncertet is meghallgatnánk, akkor erre ideális helyszín lehet az aggteleki cseppkőbarlang, azaz a Baradla barlang.

Az óriási képződmény amellett, hogy kellemesen hűvös, és gyógyhatású levegővel rendelkezik, monumentális termeinek köszönhetően koncerteknek is helyt ad.

Tökéletes választás a zene szerelmeseinek, hiszen a koncert közben garantáltan nem fognak izzadni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!