Megszavaztuk: lista az 5 leghumorosabb nevű magyar településsel – Egyetértesz?

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

Karakószörcsögről jött, Hirtelengöröngyösig ment… A kitalált, vicces településnevekkel gyakran érzékeltetjük, hogy valami a világ végén, semmi közepén van, de a nagyon is valós magyar vidéken számos mókás nevű településnév valóban létezik is. De nem csak a nevük miatt szeretjük őket – elmondjuk, egy jópofa fotó mellett miért érdemes még ide látogatni!

Makkoshotyka Kép forrása: makkoshotyka.hu

Makkoshotyka község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sárospataki járásban.

Miskolctól közúton kb. 80 km-re északkeletre, a tokaj-hegyaljai borvidéken található.

A dimbes-dombos táj, a hangulatos kis utcácskák, a bűbájos tájház és persze a jó borok mellett a település egyik legfőbb vonzereje a Meczner kastély, ami ma erdei iskolaként működik.

Innen kiváló lehetőség nyílik természeti sétára, madárlesre, az erdőben élő vadak és a helyi gyógynövények megismerésére, így a környéket gyakran keresik fel iskolás csoportok is.

Táska község a Dél-Dunántúli régióban, Somogy megye nyugati részén a Balatontól délre helyezkedik el. Saját weboldala azt írja, a környék lápos, mocsaras, bokros- ligetes része kedvelt tartózkodási helye az apróvadaknak, a közeli erdőben pedig szarvasok, őzek és dámvadak tanyáznak.

A település a mai templomdomb köré épült, a községet először 1121-ben említik, mikor is a község mellett halászó helyeket kap a Balatonalmádi monostor.

A Balaton közelsége miatt az ökoturizmus, a horgászat, vadászat és lovaglás szerelmeseinek is érdemes felkeresnie a környéket.

A Szent Márton templom a nemzetközi Szent Márton zarándok útvonal egyik megállója, Öreghegy, Boróca és Aligvárom pedig egy-egy nevezetes pincesor Táskán, melyek szintén megérik a látogatást.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!