Hazánk 7 legkülönlegesebb fürdőhelye – Ismered őket?

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:

Hazánk legközkedveltebb turistacélpontjai közé tartoznak a természetes, vagy éppen mesterséges, mégis csodás látványtervekkel készült fürdőhelyek. Ezeket előszeretettel látogatják külföldi vendégek, hiszen gyakran európai, sőt, világszinten is egyedi létesítményekről beszélhetünk, így ideje nekünk is közelebbről megismerkednünk velük.

Hévíz Kép forrása: heviz-info.hu
Kezdjük is a sort a világszinten egyedi Hévízzel, ugyanis ez az egyetlen olyan fürdőhely, aminek a teljes gyógyító vizét egy föld alól feltörő forrásbarlang tölti fel. 
 
A gyógyító hatású termálvíz már önmagában megér egy misét, de még tovább emeli a tó népszerűségét, hogy a partot hatalmas fák szegélyezik, és hogy a víztükrön csodás tündérrózsák ringatóznak.
Debrecen Kép forrása: acegem.hu
A debreceni Aquaticum mediterrán élményfürdője egészen más okokból került fel listánkra, mint a korábban említett fürdőhelyek.
 
Bár a fürdőegységben nem található gyógyvíz (a hozzá kapcsolódó termálfürdőben már igen), különleges hangulata révén mégis sok turista számára alapvető úti célként szerepel.
 
A mediterrán hangulatot hatalmas egzotikus növényekkel, pálmafákkal érték el a tervezők, így a relaxálás során úgy érezhetjük, jóval távolabb vagyunk otthonunktól. A pihenést tovább segítik a jacuzzik és barlangfürdők, az élménymedencék és persze a csúszdák.