Három csodálatos hazai kirándulóhely, ami ősszel szép csak igazán

Kovács Andrea
Írta: ,
Három csodálatos hazai kirándulóhely, ami ősszel szép csak igazán

A rekkenő hőség elmúltával a beköszöntő ősz a vízparti nyaralások helyett inkább az aktív kirándulásokhoz ideális évszak. Nem is feltétlen kell messzire menned, ha szemet gyönyörködtető, különleges látnivalókra vágysz, hiszen Magyarország csak úgy bővelkedik a természeti csodákban – cikkünkből kiderül, ezek közül melyek mutatják legérdekesebb arcukat ősszel.

Káli-medence Kép forrása: Sipos Ottó Tibor

A falvak közül a legkevesebb lakost számláló Kékkút az enyhén szénsavas ásványvízben gazdag forrásáról és a környék legkorábban épült tájházáról ismert.

Szentbékkállán az egykori püspöki palota romjait nézd meg, és látogass el a közeli Szentimre-pusztára, ahol az egykori vulkanikus működésről árulkodó kőtenger szinte érintetlen maradványait csodálhatod meg.

Ha amellett, hogy a látnivalókban és a tájban gyönyörködsz, szívesen megkóstolnád a helyi ízeket, látogass el Mindszentkállára is, az itt található szőlészetet és pincészet termeli többek között a veszprémi érsekség miseborát.

Szállás tekintetében sokkal szolidabb árak várnak itt, mint közvetlen a Balaton partján lévő településeken, kulcsos házakat már napi néhány ezer forintért találhatsz.

Káli-medence Kép forrása: explorerworld.hu

A Balaton minden évszakban gyönyörű, a nyári dömping után pedig jóval nyugodtabb a tó és környéke Petőfi kedvenc évszakában.

Ha az északi partot célzod meg, érdemes ellátogatnod a közeli, festői szépségű Káli-medencéhez, melyet a magyar Toszkánaként is szoktak emlegetni.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban elterülő Káli-medencében hét falu található, melyek mindegyike tartogat valami meglepetést az idelátogató turista számára.

Kővágóörsön a barokk stílusú evangélikus templomot és a Kernács-kúriát érdemes megnézned, míg Salföldön az egykori pálos kolostor romjai várnak

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató