Az 5 legjobb, gyógyító fürdő Magyarországon

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Az 5 legjobb, gyógyító fürdő Magyarországon

Kép forrása: xavinhotelharkany.hu

Tudtad, hogy kis hazánk termálvízkészletét tekintve világviszonylatban az 5. helyen áll? Bizony, egyből Japán, Izland, Olaszország, és Franciaország után. Ugye nem.. Pedig, Magyarország a gyógyvizek országa. Nem véletlenül, hiszen terültének 80%-a alatt található gyógy-illetve termál víz. Mi most összegyűjtöttük Neked azokat a fürdőket, ahova mindenképp el kell látogatnod.

Harkány Kép forrása: xavinhotelharkany.hu

A különleges víz felfedezése egész az 1800-as évekig nyúlik vissza.

A dél-dunántúli Harkány, mediterrán jellegével és kitűnő mikroklímájával várja a gyógyulni vágyókat. A gyógyfürdő egy 13,5 hektáros ősparkban terül el, ahol 3 gyógy-és 5 strandmedence található.

A XVIII. századi uradalmi térképvázlatokon nem véletlenül szerepel a községben egy „Büdösrét” elnevezésű hely, hiszen Magyarország más gyógyvizeivel összehasonlítva, a harkányinak rendkívül magas a kéntartalma.

Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati betegségek kezelésére.

Sóstógyógyfürdő Kép forrása: google.hu

Még a neve is jelzi a víz gyógyhatását. Az ország keleti részén elterülő Sóstó 2012-ben kapott gyógyfürdő minősítést, 2013-ban pedig az ország 16. gyógyhelyeként tartották számon.

A kutak oldott sót tartalmazó, jódos, brómos vizet szolgáltatnak. Körülbelül 49-52 Celsius fokos.

Krónikus nőgyógyászati, bőrgyógyászati eredetű megbetegedés, reumatikus, mozgásszervi betegségek kezelésére kitűnően alkalmas.