Ezeket az eldugott gyöngyszem falvakat látnod kell Magyarországon

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ezeket az eldugott gyöngyszem falvakat látnod kell Magyarországon

Kép forrása: repashuta.hu

Magyarország bővelkedik a varázslatos természeti csodákban, szebbnél szebb városokban, ám ezúttal olyan eldugott, gyönyörű kis falvakba kalauzolunk, melyek egyáltalán nem tipikus turista célpontok, mégis érdemes ellátogatni hozzájuk és megcsodálni őket!

Szálka

Az alig 600 fő lakosú Szálka Tolna megyében, a szekszárdi dombvidék déli részén terül el, 12 km-re Szekszárdtól és Bonyhádtól.

Barátságos házikóit látva, csendes utcáin végigsétálva szinte kedvet kap az ember, hogy ideköltözzön erre a dombokkal, völgyekkel és erdőkkel körülölelt településre.

A falu szélén a szekszárdi dombvidék leghosszabb északkelet-délnyugati irányú völgyének elzárásával szabálytalan alakú mesterséges tavat alakítottak ki, mely a horgászat szerelmeseinek és a strandolni vágyóknak egyaránt ideális úti cél.

Mátraszentimre Kép forrása: mapio.net

A Heves megyei Mátraszentimre Magyarország legmagasabban –750-835 méteren – fekvő települése. Földrajzi adottságainak köszönhetően bámulatos panoráma nyílik a környező hegyes-dombos vidékre, a turistákat vendégházak, panziók várják.

A környék egyik legismertebb nevezetessége A három falu temploma, melynek neve Mátraszentimre mellett a szomszédos Mátraszentistván és Mátraszentlászló településekre utal.

Az 1942-ben épült kőtemplom mellett Szlovák Tájház, Római katolikus templom és a Fallóskúti Szentkút várja a látogatókat, 2015-ben pedig az Ásványtani Múzeum is megnyitotta kapuit.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!