Csodás magyar vízesések: melyikhez volt szerencséd már élőben is?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Csodás magyar vízesések: melyikhez volt szerencséd már élőben is?

Noha hazánkban klasszikus értelemben véve csupán három vízesés található (Fátyol-, lillafüredi-, és az Ilona-völgyi vízesés), ennek ellenére van még néhány olyan hely, ahol a patak útja látványos, és különleges megoldásokkal folytatódik.

Tipp

Bár hazánkban tényleg nincsen sok vízesés, mégis érdemes meglátogatni őket, hiszen igazán különleges látványosságok. Ráadásul nem is csak egyszer kell erre túrázni, hiszen különböző évszakokban különböző arcát mutatja a természet.

A tavaszi-nyári kirándulások mellett mindenképpen érdemes ősszel is felkeresni a területeket. Egyrészt a fák élénk, pirosas színe teljesen más hangulatot adnak, másrészt a csapadékosabb időnek köszönhetően a patakok felduzzadnak, így még bővebb víztömeg bukik alá a vízeséseken.

A telet se hanyagoljuk el. Igaz, jól be kell öltözni, de mindenképpen megéri, hiszen egyik-másik szépség ilyenkor megfagy, így azokat szemlélve olyan, mintha egyetlen másodperc hosszú hónapokig eltartana. A tájat fedő fehér lepel pedig még tovább fokozza a pillanatkép lenyűgöző megjelenését.

Fátyol vízesés - Szilvásvárad

Igazi, képeslapra kívánkozó látványosság. A hazai vízesések közül talán a legismertebb a Szalajka-völgyi Fátyol vízesés, Szilvásváradon.

Lenyűgöző látvány, ahogyan a hömpölygő víztömeg 19 méteren keresztül, összesen 28 lépcsőfokon zubog keresztül.

A képződmény körülvevő növényzet csak még fenségesebbé teszi a látványt, míg végül a patak egy utolsó lépcsőn átbukva el nem csendesedik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv