5 csodás erdő Magyarországon, ami meghozza a kedved a kiránduláshoz

Szirák Viki
Írta: ,
5 csodás erdő Magyarországon, ami meghozza a kedved a kiránduláshoz

Kép forrása: alpes-rafting.hu

A nyári szezonban nem csak a strandolásra támad lehetőség, de egyúttal arra is, hogy hátadra vett a táskád, és bejárd a legszebb belföldi tájakat. Ha szeretsz túrázni és kirándulni, feltétlenül el kell látogatnod az ország öt legszebb erdejébe; és a legjobb, hogy itt a hatalmas lombkoronák miatt még a nagy melegben is kellemes hűvös van!

Írottkő Natúrpark Kép forrása: itthon.hu

Hazánkban ma már több natúrpark is található, de mindközül az első az Ausztriába is átnyúló Irottkő Natúrpark volt.

Ennek különlegessége, hogy egyik része Magyarországon, másik fele pedig Ausztriában található, a táj pedig mindkét oldalon egyaránt meseszép.

A Dunántúl legmagasabb pontja is itt található, ahonnan egy kilátóról nézhetsz körbe a fákkal és dombokkal tarkított vidéken.

Nagyon sokat hozzátesz a különleges hangulathoz a Kőszegi-hegység, a környéken található gyümölcsöskertek, kápolnák és tisztavízű források, így nem véletlenül tartják hazánk egyik legszebb környékének.

Pécs közelében terül el a mecseki parkerdő, ami már csak azért is szuper választás egy kirándulós délutánhoz, mert nem lesz szükséged speciális túrafelszereléshez.

Akár a kedvenc edzőcipődben, városi ruhában is nekivághatsz, hiszen nem igényel fizikai megerőltetést egy séta a környéken.

Az Éger-völgyben egy gyönyörű kispatak szalad végig, ráadásul egy mesterségesen kialakított tó is található itt, így ezt kár lenne kihagyni, ha erre jársz.

Ráadásul található az erdőben egy kilátó is, ahonnan szuper látvány tárul eléd, hiszen a várost és annak környékét is megcsodálhatod.