5 csodálatos erdő Magyarországon, ahol jókat kirándulhatsz

Írta: ,

A nyári szezonban nem csak a strandolásra támad lehetőség, de egyúttal arra is, hogy hátadra vett a táskád, és bejárd a legszebb belföldi tájakat. Ha szeretsz túrázni és kirándulni, feltétlenül el kell látogatnod az ország öt legszebb erdejébe; és a legjobb, hogy itt a hatalmas lombkoronák miatt még a nagy melegben is kellemes hűvös van!

Magyarország leghíresebb erdeje a Gemenci-erdő, amely hosszú ideig érintetlen maradt, részben azért is, mert a Duna nagyon gyakran elönti a területet.

Ez ma is így van, de most már remek túraútvonalakat építettek ki az erdőben, sőt, még egy kisvasút is jár erre, amiről megcsodálhatod a tájat és az itt élő állatokat is.

Meredek sziklák, fenyvesek és ártéri erdők is találhatóak itt, sőt, egyes területeken csak akkor lehet közlekedni, ha épp száraz idő van, így kimondottan érintetlen vidékek is rejtőznek a környéken.

Különösen szép erdő ez, így ha szereted a túrákat, ezt kár lenne kihagynod a listádról!

Csanyik-völgy Kép forrása: hellomiskolc.blog.hu

Miskolc Lillafüred felé eső részén található a Csanyik-völgy, ahol már az 1300-as években is királyi vadaskert működött.

Ma nagyon népszerű kirándulóhellyé nőtte ki magát, hiszen nem csak gyönyörű tájon fekszik, de egyúttal a mai napig található rajta vadaskert.

Többféle tanösvény is található itt, így te választhatod ki, merre szeretnél elindulni, de ha belefér az idődbe, feltétlenül ejtsd útba Lillafüredet, hazánk egyik leggyönyörűbb környékét!