5 csodálatos erdő Magyarországon, ami meghozza a kedved a kiránduláshoz

Szirák Viki
Írta: ,
5 csodálatos erdő Magyarországon, ami meghozza a kedved a kiránduláshoz

Kép forrása: alpes-rafting.hu

A nyári szezonban nem csak a strandolásra támad lehetőség, de egyúttal arra is, hogy hátadra vett a táskád, és bejárd a legszebb belföldi tájakat. Ha szeretsz túrázni és kirándulni, feltétlenül el kell látogatnod az ország öt legszebb erdejébe; és a legjobb, hogy itt a hatalmas lombkoronák miatt még a nagy melegben is kellemes hűvös van!

Magyarország leghíresebb erdeje a Gemenci-erdő, amely hosszú ideig érintetlen maradt, részben azért is, mert a Duna nagyon gyakran elönti a területet.

Ez ma is így van, de most már remek túraútvonalakat építettek ki az erdőben, sőt, még egy kisvasút is jár erre, amiről megcsodálhatod a tájat és az itt élő állatokat is.

Meredek sziklák, fenyvesek és ártéri erdők is találhatóak itt, sőt, egyes területeken csak akkor lehet közlekedni, ha épp száraz idő van, így kimondottan érintetlen vidékek is rejtőznek a környéken.

Különösen szép erdő ez, így ha szereted a túrákat, ezt kár lenne kihagynod a listádról!

Írottkő Natúrpark Kép forrása: itthon.hu

Hazánkban ma már több natúrpark is található, de mindközül az első az Ausztriába is átnyúló Irottkő Natúrpark volt.

Ennek különlegessége, hogy egyik része Magyarországon, másik fele pedig Ausztriában található, a táj pedig mindkét oldalon egyaránt meseszép.

A Dunántúl legmagasabb pontja is itt található, ahonnan egy kilátóról nézhetsz körbe a fákkal és dombokkal tarkított vidéken.

Nagyon sokat hozzátesz a különleges hangulathoz a Kőszegi-hegység, a környéken található gyümölcsöskertek, kápolnák és tisztavízű források, így nem véletlenül tartják hazánk egyik legszebb környékének.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján