Ezek a legjobb családbarát balatoni strandok – Anyukák ajánlásával

Boros Mariann
Írta: ,
Ezek a legjobb családbarát balatoni strandok – Anyukák ajánlásával

A Balaton körül szinte egymást érik a strandok – friss felmérések szerint a víz állapota a legtöbb helyen kiváló, ám ha gyerkőccel tervezed a nyaralást, több szempontot is érdemes számításba venned, amikor kiválasztod, hol fogtok majd pancsolni. Szerencsére az északi és déli oldal is bővelkedik árnyas, családbarát partszakaszokban, anyukák ajánlásai alapján összegyűjtöttük ezek közül is a legjobbakat.

Esterházy Strand és Élményfürdő – Balatonfüred Kép forrása: travelo.hu

A balatonfüredi Esterházy strandot a legjobbaknak járó három csillag minősítés mellett idén különdíjjal is jutalmazta a balatoni strandokat zsűriző Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló strandminősítés keretein belül, így a Balaton családbarát strandja cím birtokosa lett.

Nem véletlen örvend nagy népszerűségnek a kisgyermekes családok körében a strand, mely a csodálatos tihanyi panoráma mellett csúszdás élménymedencékkel, játszótérrel és röplabdapályával várja a kikapcsolódni vágyókat.

A kényelem kedvelőinek emellett lehetőségük van napágy, napernyő és vízi bicikli bérlésére is.

Kisfaludy strand – Balatonfüred Kép forrása: balcsi.net

Balatonfüred másik, ugyancsak közkedvelt strandja, a nemrégiben felújított Kisfaludy strand is megkapta a három csillagot a szövetségtől, ugyanakkor az anyukák is jó szívvel ajánlják.

Árnyékot adó lombos fák, korszerű játszótér és pancsoló várja a legkisebbeket, akik a Balatont is kényelmesen kipróbálhatják, ugyanis a kicsiknek homokos partszakaszt alakítottak ki, ahol jó móka dagonyázni vagy épp várat építeni a parton.

A jól karbantartott mosdók és a pelenkázó helyiség megléte szintén nagy előnye a strandnak pláne, ha kisbabával tervezed a nyaralást.

A bringásokra is gondolnak, praktikusan kialakított, tágas, árnyékolt biciklitároló várja a két keréken érkezőket.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra