Budapest a külföldiek szemével – Turisták által készült fotók

Zabolai Margit
Írta: ,
Budapest a külföldiek szemével – Turisták által készült fotók

Lehet, hogy minden nap ezeket az utcákat rovod, lehet, hogy vidékiként te is csak látogatóba érkezel Budapestre, de az alábbi helyszíneket akkor is biztosan ismered. De vajon észre is veszed a szépségüket? Csodálkozz rá újra Budapestre a turisták szemével! A Pinterest legnépszerűbb fotói közül válogattunk, hogy megtudjuk, a külföldiek mire emlékeznek legszívesebben Budapestről.

Úgy tűnik, a turisták nem szívesen hagyják el a belvárost, de azért ha az útjukba kerül valami igazán kedves, az útikönyvek talán nem annyit emlegetett látnivaló, azt azért felismerik.

Szerintünk kifejezetten szívderítő, hogy nem csak mi rajongunk a Duna-parton üldögélő Kiskirálylányért, hanem úgy tűnik, a vendégeinknek is megtetszik a bűbájos szobor.

A szobrot egyébként Marton László saját kislányáról, Évikéről mintázta, aki az apukája által, újságpapírból készített koronában, és a palástnak képzelt fürdőköpenyben játszadozott a tabáni játszótéren.

A szobrász apuka gyorsan makettet készített, amikor pedig évekkel később a főváros egy szobrot rendelt tőle, elkészült, és méltó helyre került a Kiskirálylány.

Egyre több olyan képet is találni a Pinteresten, ahol a turisták nem valamilyen hagyományos értelemben vett látványosságot fotóznak, hanem egy-egy utcarészletet, épületet kapnak lencsevégre.

A Terézvárosban például rengeteg fotó készül, hiszen a történelmi hangulatot árasztó környezet sokak fantáziáját megragadja.

A terület egyébként a 18. században kezdett benépesedni, a pestiek ekkor szőlőst, gyümölcsöst telepítettek itt, majd lassan megjelentek az épületek is.

A 19. század első felében már egyre több emeletes épületet húztak itt fel, és lassan elkezdett kialakulni a városrész mai képe.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)