Bor, mámor, Balaton - Az 5 legkedvesebb helyem a Balatonnál

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ha nyár, akkor Balaton! Legalábbis nekem és a családom számára biztosan. Már az első látásra szerelem volt ez, minden évben legalább egy hetet töltünk el itt. Imádunk gyönyörködni a zöldes árnyalatban pompázó tóban, figyelni a fehér vitorlásokat, fürdeni és lángost enni! A hangulata egyszerűen utánozhatatlan, semmivel sem cserélnénk el. Most megmutatom, melyek a mi kedvenc helyeink a Balatonnál!

Ez az a hely, ahova minden évben visszatérünk! Egyszerűen nem lehet nem szeretni, tartalmazza mindazt, ami számukra a nyarat jelenti.

Nevét Rabindranáth Tagore indiai íróról kapta, aki hosszabb időt töltött a helyi szanatóriumban és gyógyulása után fát ültetett a mostani sétány helyén.

A város egyik legforgalmasabb helye ez, itt tobzódnak a strandra igyekvők, a szuveníreket vásárlók és itt halad végig a Balaton körül kiépített kerékpárút is.

Itt rendezik minden évben a borheteket és a Kékszalag vitorlásversenyhez kötődő rendezvényeket. Mellette húzódik a szökőkúttal és a virágokkal tarkított Vitorlás-tér, a Halász és a Révész szobra, valamint a mesés kikötő is.

Badacsony, borozók Kép forrása: flickr.com

Szeretünk strandolni, de a csobbanás mellett általában mindig szánunk egy-két napot a kirándulásra is. Tavaly a választásunk Badacsonyra esett és milyen jól döntöttünk!

Ma ez a hely a második számú kedvencünk a Balatonnál. Sportcipőt húztunk és a vasútállomástól elindultunk felfelé a hegyre útba ejtve a szőlőültetvényeket, majd a Kisfaludy-kilátót és a bazaltsziklákat.

Visszafelé megálltunk egy borozónál, ahonnan festői kilátás nyílt a tóra. Éhesek és szomjasak voltunk, ezért nagyon hamar eltüntettük a méretes, lilahagymával megszórt zsíros kenyeret és a pohár bort.