5 eldugott hely a Balatonnál, ha egy kis nyugalomra vágysz

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 eldugott hely a Balatonnál, ha egy kis nyugalomra vágysz

Kép forrása: csodalatosbalaton.hu

A Balaton messze nem csak Siófokból és Zamárdiból áll, számos nyugodtabb hely, titkos, rejtett kis zug is megtalálható a legnagyobb hazai tavunk környékén, ahova érdemes ellátogatnod. Ha van egy hosszúhétvégéd, amit a zajtól, a várostól, a hétköznapoktól messze, a lehető legnyugodtabb környezetben töltenél el, érdemes ellátogatnod a magyar tenger valamelyik kisékszerdobozához. Ezek közül ajánlunk most öt szuper helyet neked, hátha kedvet kapsz egy pihentető hétvégéhez.

Balatonfüred, Koloska-völgy Kép forrása: tisztabeszed.hu

Balatonfüred központjától csupán 4 km-re fekszik a Koloska-völgyi Vadaspark, amely a Balaton környékének egyik legszebb és legnyugodtabb helye.

A vadaspark különböző őz- és szarvasfajoknak, és rengeteg madárnak ad otthont, és ha egy igazi, romantikus kirándulásra vágysz, akkor egyértelműen ez lesz a neked való hely!

Az eldugott tavak melletti csodaszép zöld tisztások, amelyek az idős fák árnyékában húzódnak meg, a legkiválóbb helyek egy csendes piknikhez.

Ha nagyobb túrára vágysz, akkor érdemes bebarangolnod a közeli Tamás-hegyet, amelynek fő látnivalója a Jókai-kilátó.

A Veszprém megyei Salföld már a 900-as években lakott település volt, a környéken számtalan műemlék jellegű épület található.

A településnek egy kicsit toszkán hangulata van, a régi házaknak és Balatonfelvidék jellegzetes atmoszférájának köszönhetően.

Salföldön található egy major, amelyet lehet látogatni, de a fő látnivalója a Pálos kolostorrom.

Ha szereted a régi, hangulatos, romos épületeket, és szívesen töltenél egyedül vagy kettesben egy nyugodt, sétálós-piknikezős napot, akkor ezt a helyet ajánljuk neked!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!