5 eldugott hely a Balatonnál, ha nyugalmas üdülésre vágysz

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 eldugott hely a Balatonnál, ha nyugalmas üdülésre vágysz

Kép forrása: csodalatosbalaton.hu

A Balaton messze nem csak Siófokból és Zamárdiból áll, számos nyugodtabb hely, titkos, rejtett kis zug is megtalálható a legnagyobb hazai tavunk környékén, ahova érdemes ellátogatnod. Ha van egy hosszúhétvégéd, amit a zajtól, a várostól, a hétköznapoktól messze, a lehető legnyugodtabb környezetben töltenél el, érdemes ellátogatnod a magyar tenger valamelyik kisékszerdobozához. Ezek közül ajánlunk most öt szuper helyet neked, hátha kedvet kapsz egy pihentető hétvégéhez.

Tudjuk, hogy elsőre talán furcsa, de bizony léteznek olyan strandok is a Balaton körül, amelyen nem nyüzsög rengeteg ember.

Ha a lehető legnyugisabb vízpartot szeretnéd megtalálni, akkor a sajkodi strand lesz a neked való!

A tihanyi dombság tövében meghúzódó strand páratlan környezetben terül el, és garantáltan nem fog emberektől hemzsegni, amikor ide érkezel.

A strandról páratlan panoráma nyílik a tóra és a Balaton környékére, és ha meguntad a fürdőzést, akkor a közeli erdőbe akár egy túrára is elindulhatsz.

Sajkod mellett szól az is, hogy Tihany közvetlen közelében fekszik, ahol számtalan remek éttermet találsz, és ha szerencsés vagy, még valamelyik levendulás kertbe is bejuthatsz.

A Folly Arborétumot szokás „fenyőmúzeumnak” is nevezni, hiszen egy olyan egyedülálló botanikai kertről, arborétumról van szó, amely különböző típusú és korú fenyőfáknak ad otthont.

Az arborétum története is egyedülálló: az alapító Folly Gyula nagyjából 100 évvel ezelőtt hozta létre, és a családja két további generációja is telepített ide növényeket: így a legidősebb fenyőfák 90-100, a középső generációjúak 50-60, míg a legfiatalabbak nagyjából 30-40 évesek.

A különleges fákon kívül – ciprusok és cédrusok is megtalálhatóak a gyűjteményben – azért is érdemes erre sétálni, mert páratlan kilátás nyílik a badacsonyi szőlőbirtokokra is.

Ha egy igazán különleges, de mégis nyugodt kirándulóhelyre vágysz, ne is keresgélj tovább!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?