A legszebb Budapest környéki kilátók

Raczky Júlia
Írta: ,

Ki tudja, milyen idő várható a közeljövőben? Ne hagyatkozz a szerencsére, éppen ezért ragadd meg az alkalmat, és élvezd ki a szép időt, ameddig még lehet, és kicsit mozdulj ki a hétvégén egy jó sétára! Abban az esetben, ha a kirándulást nem tervezed grandiózusra, kitűnő program lehet a Budapest környéki kilátók valamelyikének a meglátogatása!

Árpád-kilátó Kép forrása: egykor.hu

Az 1929-ben, a 376 méter magas „hegyen” felépített kilátó Friedrich Lóránt tervei szerint készült, és a mai napig ebben a formában látható, csak 2001-ben esett át egy felújításon.

A fedett teraszhoz hasonlító, népies stílusú építményből egyedi látvány vár ránk, és mivel nem egy tipikus turista célpont, ezért nem is fogunk itt sok embert kerülgetni.

Tűzrakóhely is van, ha sütögetni szeretnétek!

Erzsébet-kilátó Kép forrása: kirandulastippek.hu

A János-hegy tetején álló, különleges, kupola formájú kilátó a főváros legmagasabb pontjaként van számon tartva.

Az 527 méter magasan megtalálható építmény neoromán stílusban épült, nevét pedig Erzsébet királynéról kapta abból az apropóból, hogy 1882-ben az uralkodó többször tiszteletét tette a János-hegyen.

A mészkőből készült kilátótoronyba csigalépcsők vezetnek fel, tetejéről pedig tiszta időben akár 80 km-re is el lehet látni.