5 tökéletes úti cél elszökős hétvégékre, ha már nem bírod a nyaralásig

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem kell már olyan sokat várni a nyárra, a jó időre meg a szabadságokra, de ahhoz, hogy addig egyáltalán ne lazíts egy kicsit, még hosszú lenne az idő. Ha csak egy hétvégére szöknétek el valahová feltöltődni egy kicsit, ezek a helyszínek nem fognak csalódást okozni!

Visegrád Kép forrása: culturalrelations.org

Ha jó az idő, egy kellemes kirándulás a várhoz igazi feltöltődést jelent, de Visegrád ennél sokkal többet is tartogat: hangulatos, történelmi kis utcácskái már önmagukban is megérik a látogatást, de érdemes betérni néhány kupica kóstolóra a Pálinkamúzeumba is.

Visegrád fel van készülve a látogatókra, és bár a szezon előtt viszonylag csendes, események ilyenkor is vannak, és a szállások között is válogathatsz, vannak olcsóbb fogadók és wellness szállodák is.

Így, ha mégis beütne még egy hóeséses hétvége, egy szabadtéri, forró jakuzziból szemlélheted a hófödte hegyoldalt.

Egerszalók Kép forrása: orszagalbum.hu

A Gyógyvizek völgye neked való helyszín, ha szeretnél egy kicsit kiszakadni mindenből, és csakis a lazításra, pihenésre, feltöltődésre koncentrálni.

A Sódombról szinte biztos, hogy hallottál már, de tudtad, hogy számos túraútvonal vezet keresztül a környéken?

Megcsodálhatod például a Betyárbújó kaptárkövet, a barlanglakásokat, de szabadtéri lepkemúzeum is van!

Mindemellett mégis érdemes időt hagyni magatoknak arra is, hogy csak úgy élvezzétek a semmittevést, meg a 410 méteres mélységből feltörő termálvizet.

A lezúduló víz építette ki a sódombot, amit kiépített sétaúton lehet megközelíteni, és sötétedés után a szivárvány színeiben pompázik.