5 strand Magyarországon, amit idén nyáron érdemes kipróbálnod

Balatoni Dóra
Írta: ,

Bár a Balaton vagy a Velencei-tó szinte mindenki számára elérhető, ha még sincs lehetőséged arra, hogy leugorj valamelyik hazai tóhoz néhány napra, akkor válassz egy hozzád közel lévő strandot és iktass be egy olyan napot, amit valóban kikapcsolódással és feltöltődéssel töltesz. Szerencsére Magyarországon immár jobbnál jobb fürdők és strandok állnak a rendelkezésünkre. Menj és csobbanj egyet a családdal, megérdemlitek! Máris mutatunk néhány szuper lehetőséget!

A fővárosiak egyik kedvenc menedéke a kánikulában a margitszigeti Palatinus. Igazi történelmi hely ez, 1919 óta üzemel. Az évek során folyamatosan bővült, 2002-ben nagyobb felújításon esett át.

11 medence és 5 csúszda található benne. A család minden tagja megtalálja itt azt, amire vágyik, az idősebbek a termálvízben gyógyulhatnak, a gyermekek élvezhetik a gyermekmedencét, a felnőttek birtokba vehetik az élménymedencét, az úszók pedig használhatják az úszómedencét.

Reggel 8-tól este 8-ig nyitva, többféle jegytípus közül választhatunk.

Egri Termálfürdő Kép forrása: termalfurdo.egertermal.hu

Aki olyan szerencsés, hogy Egerben jár, nyáron ne hagyja ki a termálfürdőt. 1932 óta működik és az utóbbi években folyamatos fejlesztésen esett át.

A vendégek csodás, parkosított környezetben úszhatnak, pancsolhatnak és ha kedvet kapnak hozzá, akár a Török Fürdőbe is átmehetnek közvetlenül. Összesen 13 medencéjük és 3 csúszdájuk van.

Érdemes kihasználni az élményrészleget és a víz gyógyító erejét. A fürdőzés reggel 9 és este 7 között lehetséges.