5 kirándulóhely Budapest közelében, ami ősszel még gyönyörűbb

Stumpf Bea
Írta: ,

Most, hogy vége a nyárnak, és a hétvégék már nem a vízpartok mellett telnek, érdemes felfedezni hazánk gyönyörű kirándulóhelyeit. Cikkünkben 5 olyan úti célt mutatunk, amely akár egynapos kirándulásra is alkalmas, hiszen egyáltalán nincs messze a fővárostól. Ősszel a természet is gyönyörű, nem szabad bekuckózni!

Dunakanyar Kép forrása: terep-jaro.blogspot.hu

A Dunakanyar igazán változatos helyszín, hiszen a hegyek között kanyargó folyó szinte minden évszakban csodás látványt nyújt.

A fővárosból könnyen eljuthatsz a kanyarhoz, innen pedig számtalan látnivaló bejárható: Visegrád a fellegvárral, a környékről induló turistautakkal vagy a bobpályával az egész család számára szuper kikapcsolódást jelenthet.

Ha kicsit több kalandra vágysz, akkor irány a Rám-szakadék vagy a Prédikálószék környéke, de a vízimádók akár egy szuper vízitúrát is élvezhetnek a Dunán Esztergomtól lefelé.

Öreg-tó és környéke Kép forrása: energiaoldal.hu

Tata és környéke autóval egy órán belül megközelíthető Budapestről, így akár egy egynapos vagy egy egész hétvégés őszi kirándulás szuper helyszíne lehet.

Az tatai tó melletti Öregvár Tata egyik fő jellegzetességévé vált, de ha arra jársz, érdemes ellátogatnod az Angolparkba is, ahol gyönyörű sétányok és ligetek veszik körbe a romantikus Cseke-tavat.