5 gyógyító fürdő Magyarországon

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
5 gyógyító fürdő Magyarországon

Kép forrása: xavinhotelharkany.hu

Tudtad, hogy kis hazánk termálvízkészletét tekintve világviszonylatban az 5. helyen áll? Bizony, egyből Japán, Izland, Olaszország, és Franciaország után. Ugye nem.. Pedig, Magyarország a gyógyvizek országa. Nem véletlenül, hiszen terültének 80%-a alatt található gyógy-illetve termál víz. Mi most összegyűjtöttük Neked azokat a fürdőket, ahova mindenképp el kell látogatnod.

Egerszalók Kép forrása: salirisresort.hu

A fehér, csipkézett mészkődombjáról ismert Egerszalók, a Laskó- patak völgyében, Egertől 5 kilométerre, a Mátra és a Bükk között található.

Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

Az Egészségügyi Minisztérium 1992-ben a termálvizet gyógyvízzé minősítette. Pikkelysömör, ekcéma, nőgyógyászati betegségek, hát-és derékfájás, ízületi kopás egyaránt gyógyítható vele.

Sőt még gerincsebészeti műtétek utáni rehabilitációban is segíthet.

 

Sóstógyógyfürdő Kép forrása: google.hu

Még a neve is jelzi a víz gyógyhatását. Az ország keleti részén elterülő Sóstó 2012-ben kapott gyógyfürdő minősítést, 2013-ban pedig az ország 16. gyógyhelyeként tartották számon.

A kutak oldott sót tartalmazó, jódos, brómos vizet szolgáltatnak. Körülbelül 49-52 Celsius fokos.

Krónikus nőgyógyászati, bőrgyógyászati eredetű megbetegedés, reumatikus, mozgásszervi betegségek kezelésére kitűnően alkalmas.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!