4 hazai termálfürdő, ahol öröm átmelegedni a télen

Zabolai Margit
Írta: ,

Magyarország híres a gyógyvizéről, és a talajból feltörő, természetesen meleg termálvíz is igazi csáberőt jelent a hazánkba látogató turistáknak. Nem csak ők élvezik azonban a meleg vizes medencéket: ha felkeresed őket, neked is jól esik majd itt átmelegedni.

Kamilla gyógyfürdő, Balmazújváros

A Kamilla gyógyfürdőben csaknem 1300 négyzetméternyi vízfelület várja az ide látogatókat, a finom, meleg gyógyvíz 35-37 fokos, de 27-29 fokos élménymedence is van, ahol gomba, nyakzuhany, és minden más vízi móka megtalálható, ami az ilyen medencékben helyet szokott kapni. Ideális helyszín ha kisgyerekkel kerestek kikapcsolódási lehetőséget, mert van gyerekmedence és játszóház is.

A Kamilla gyógyfürdő finom vize miatt eddig is megérte a látogatást, de idén év elején egy szaunafalut is átadtak, hogy a fürdő tartsa a lépést a pihenni vágyók igényeivel. A melegben egyszerre 80 fő is tud pihenni, ez ma Magyarország legnagyobb szaunaháza, amit nem csak a panorámafal tesz különlegessé, de a hetente változó, szezonális szauna felöntések is. Érdemes kipróbálni, ha erre jártok!

Hévízgyógyfürdő Kép forrása: termalfurdo.hu

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava, és mint ilyen, páratlan lehetőséget teremt arra, hogy kikapcsolódj, átmelegedj, energiával feltöltő gyógyvízben áztasd megfáradt tagjaidat. A tónál három földtörténeti kor hatása találkozik, együttesen létrehozva a különleges gyógyító erőt.

A víz gyulladásgátló hatású, és a csonttermelést ösztönző hormonok előállítását is segíti, így a csontritkulást a saját hormonjaidon keresztül, kvázi természetesen kezeli.

A termálvíz és a tó medrét borító több méter vastag tőzeg egymásra hatásával alakul ki az az iszap, mely a gyógyvíz minden kémiai anyagát koncentrálja. Ezek segítenek a menstruációs ciklus normalizásában és a potencia megerősítésében is, így összességében elmondhatjuk, hogy Hévízgyógyfürdő az idősebb, mozgásszervi vagy keringési panaszokkal küzdő vendégek számára éppen olyan tökéletes helyszín a pihenésre, mint azoknak, akik egy romantikus elvonulásra keresnek fürdőt.