Saját karácsonyi szokások? Így vezesd be őket az életedbe néhány lépésben!

Stumpf Bea
Írta: ,

Az ünnepek nem csak a rohanásról, az ajándékok beszerzéséről, becsomagolásáról és a közös étkezésekről szólnak, jó ha arra is marad idő, hogy egy kicsit átszellemülj és megnyugodj. Minden családban élnek különböző hagyományok, amiket szép megtartani, de ezek mellett mindig izgalmas, ha új szokások is bekerülnek ebbe az ünnepi időszakba. Lássuk, hogyan érdemes bevezetni őket!

Hagyományos ételek Kép forrása: flickr.com

Akár a pároddal, barátokkal vagy nagyobb családi körben töltöd az ünnepeket, az étkezés mindig főszerepben lesz.

Ilyenkor szuper, ha a nagymama receptjeit fel tudod eleveníteni, sőt az együtt főzés alkalmával számos trükköt és praktikát is elleshetsz a rokonságtól, amit érdemes ilyenkor rögtön felírni, értékes infók lesznek később!

Ezek mellett viszont miért ne lehetne egy új szokás az is, hogy minden évben kipróbáltok valami új receptet?

Egy új sütemény, egy új köret vagy egy előétel mindig elfér még az asztalon, nem igaz?

Minden évben új dísz Kép forrása: dreambookdesign.com

A karácsonyfa feldíszítése mindig nagyon izgalmas feladat, biztosan te is emlékszel még a leggyönyörűbb fára a gyerekkorodból, az első évre, amikor a pároddal együtt díszítettétek a sajátotokat és a plafonig érő családi darabok is mélyen beégtek az emlékezetedbe.

Ha új szokást szeretnél bevezetni az ünnepekbe, akkor próbáld ki, hogy minden évben veszel egy új díszt a fára, ami arra az évre jellemző, ami a legjobban szimbolizálja azt, ami ebben az időszakban történt.

Ha új lakásba költöztetek, akkor lehet ez egy kis házikó, ha baba érkezett a családba, akkor egy azt szimbolizáló dísz és így tovább.

Évek múlva szuper érzés lesz végignézni a fán, amikor minden dísznek meglesz a saját története, ennél nem is lehet személyesebb és tökéletesebb a karácsonyfátok!