Ötletek, amikkel a legegyszerűbb ajándékokat is személyessé teheted

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A saját készítésű karácsonyi ajándékok akkor igazán személyesek, ha egy kicsit belecsempészed az ajándékozott személyiségét is. Minél jobban ismered az illetőt, annál testreszabottabb ajándékkal készülhetsz a számára. Ha tanácstalan lennél az alapötletet illetően, íme egy kis inspiráció!

Gasztro ajándékok

A gasztro ajándékok tökéletesek minden alkalomra, így a karácsonyból sem hiányozhatnak. Szerencsére ezek a meglepetések hihetetlenül széles skálán mozognak, úgyhogy egész biztosan megtalálod azt, ami az adott személyhez igazán passzol.

Azon felül, hogy süthetsz egy doboznyi isteni édességet, házilag eltett lekvárokkal, dzsemekkel, savanyúságokkal is kedveskedhetsz – attól függően, hogy sós- vagy édesszájú az ajándékozottad.

Ha valami különlegesebbel készülnél, készíthetsz házilag fűszerkeverékeket, fűszersókat, ízesített olajokat, szirupokat, de akár müzlit, vagy alkoholos italokat is.

Mit szólnál egy kis házi krémlikőrhöz? Vagy esetleg egy levendulás sárgabaracklekvárhoz, némi friss sütemény társaságában?

Gyógy- és fűszernövényes csodák Kép forrása: missrenaissance.com

A gyógynövényekhez, frissen szedett fűszernövényekhez alapos ismeret szükséges (mi mire jó, hogyan érdemes elkészíteni), de ha felkészültél a témát illetően, akkor az ajándékozás során is felhasználhatod a tudásodat.

Ha tudod, hogy az ajándékozottad állandóan küzd valamilyen egészségügyi panasszal, nézz utána, hogy melyik gyógynövényt ajánlják annak enyhítésére!

Ízletes teakeverékeket állíthatsz össze hársfa- és bodzavirágból, vagy éppen kamillából – ám az ilyen jellegű ajándékoknál fontos, hogy mindig mellékelj használati utasítást!

A házilag nevelgetett és megszárított gyógy- és fűszernövényekből aprócska fűszertégelyeket gyárthatsz, de persze a szépségápolásban is bevetheted őket alapanyagként.