A felnőtteknek is jön a Mikulás! 5 apróság, amivel meglepheted a családtagjaidat

Zabolai Margit
Írta: ,

Minden gyerek izgatottan várja a Mikulást, ilyenkor alig lehet ágyba dugni a kicsiket, és reggel az első út a kifényesített cipellőkhöz vezet. De a gyerekkori izgalom és a varázslat okozta boldogság ugyanúgy kiül a felnőttek arcára is, ha váratlanul meglepetést találnak ezen a különleges reggelen. Idén te is lehetsz a kollégáid vagy a családod Télapója, ezekkel az apróságokkal biztosan örömteli perceket szerzel nekik.

A hűvös, szeles időben nem csak kényeztetést, de gondoskodást is jelent egy hidratáló ajakbalzsam, amit házilag is könnyen elkészíthetsz.

Mivel nagyobb tételben még egyszerűbb is előállítani, így akár a saját házi kencéd elkészítése is fordulhat ajándékozásba.

Az ajakápoló elkészítéséhez olvassz össze egy rész kókuszolajat egy rész shea vajjal és egy fél rész méhviasszal. Amíg még folyékony, keverj hozzá néhány csepp mandulaolajat, majd ha szeretnéd, adj hozzá ízlés szerint illóolajokat: rózsát, grapefruitot vagy akár borsmentát, attól függően, hogy kinek készíted a meglepetést.

A folyadékot öntsd kis tégelyekbe vagy üres ajakápolós, rúzsos tubusokba és hűvös helyen hagyd megszilárdulni őket, mielőtt a cipőkbe rejted a hidratáló meglepetéseket.

Nem kell, hogy feltétlenül vegyél valamit, hiszen a legszebb ajándék az együtt eltöltött idő, ezt felnőttként már ti is biztosan érzitek.

Készíts kézzel rajzolt, vagy akár sablonra nyomtatott meghívókat, amin egy különleges mikulásos programra invitálod a szeretteidet, és rejtsd a meghívót a cipőjükbe: az esti eseményre szervezhetsz például társasjátékozást, amire elég egy-két üveg borral és némi ropogtatnivalóval készülnöd, de ha az idődbe belefér, néhány mikulásos díszt is kitehetsz.

Az eseményt még különlegesebbé teheted egy küldetéssel is, például estére mindenkinek hoznia kell magával valami pirosat, vagy ki kell találnia a saját manónevét, stb.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!